IMAG2607

Hoi! Vandaag een artikeltje over mijn tijd op de basisschool. Ik heb daar echt een leuke tijd gehad. En gelukkig maar, want ik heb daar toch zo’n 8 jaar gezeten ūüėȬ†Lees gauw verder, ik ben benieuwd wat jij herkent¬†van jouw basisschooltijd!

Op de hoofdfoto van dit artikel ging ik natuurlijk nog niet naar school, maar ik vind het zo’n leuke foto ūüėÄ

Kennedyschool

Ik heb op de Kennedyschool in Fijnaart gezeten. Ik kon hier lopend naartoe en dat was wel handig! Ik weet nog precies hoe het daar was, ik zie mezelf daar nog rondlopen. In groep drie leerden we ‘ik, maan, roos, vis’ schrijven en in groep vier vroeg de leraar ons wat we nog kwamen doen, omdat we toch al konden schrijven en rekenen? In groep zes (volgens mij) maakten we voor het eerst surprises voor elkaar met Sinterklaas en in groep acht gingen we op schoolkamp.

Kneedgum

Toen ik ongeveer in groep zes of zeven zat, was het in om kneedgum mee naar school te nemen.¬†Zo’n blauwe bol met plak, waar je thuis posters mee op je behang kon plakken. Handig, want¬†dan bleef je behang van de slaapkamer heel. Ik geloof dat je er op school niets anders mee deed dan in knijpen, oprollen, uitrollen. Leuk hoor.

Vullingen en potloodpunten verzamelen

Ik verzamelde van die balletjes uit vullingen (we moesten met vulpen schrijven) en afgebroken potloodpunten. De klas wist precies bij wie ze hun losse potloodpunten af konden geven als er weer iets was afgebroken tijdens het kleuren ūüėČ Ik vond vooral de gekleurde punten leuk, maar de grijze waren ook welkom. Ik bewaarde¬†de punten¬†– en de balletjes uit de vulling¬†volgens mij ook¬†– in een doosje van Play-Doh klei.

6024839140_90035bd42a_b

Pauze: knikkers, flippo’s, jongens- en meidenvangertje

In de korte pauze (van 10.10 tot 10.30 volgens mij) moesten we op school blijven. Dan gingen we knikkeren of flippo-en, of touwtje springen, of Pok√©monkaarten ruilen. Het was maar net wat er “in” was op dat moment. Ook speelden we jongens- en meidenvangertje: dan moesten de jongens de meisjes vangen. Doodeng natuurlijk.

In de middagpauze ging ik altijd thuis eten. Als ik dan weer terug op school was, hadden we nog zo’n tien minuutjes om te spelen voordat de bel ging. Natuurlijk gingen we dan ook weer knikkeren en zo. Ik herinner me ook dat ik een keer een heel groot oranje touw mee naar school nam, zodat we met een groep tegelijk konden touwtje springen.

Schoolkamp in groep 8

Kinderen uit groep 8 zijn de oudste¬†kinderen van school en natuurlijk √ľberstoer. Om¬†de tijd op de basisschool af te sluiten, gingen we op schoolkamp. We gingen met z’n allen op de fiets naar Huijbergen. Heel erg ver vond ik dat. Ik zit net even op de routeplanner te kijken, maar het zal zo’n kilometer of 40 zijn geweest. Dat doe ik mezelf niet meer na nu!

Op schoolkamp sliepen we op de hooizolder van een boerderij. We deden spelletjes op de boerderij en in het bos, en tijdens de Bonte Avond kwamen de ouders kijken naar optredens. Ook dansten we de Kabouterdans. Magisch was dat!

VS aug 12

Vroeger en nu

Ik heb me bijna altijd heel fijn gevoeld op deze school. Natuurlijk was er ook wel eens ruzie of buitensluiten, maar over het algemeen denk ik met een fijn gevoel terug aan deze school. Dat was op de middelbare school wel anders! Daar voelde ik me totaal niet op mijn plek. Ik was blij toen ik mijn diploma had. Gelukkig is het allemaal goedgekomen. Ik ben blij dat ik heb doorgezet en ik ben blij waar ik nu sta. Happy Monday!

Bron foto 2.

Lees ook:

♥ Wie ben ik #8: Kleine Suzanne
♥ Wie ben ik #7: Carrière
♥ Wie ben ik #6: Beautyeditie

6 Comments on Wie ben ik #9: Op de basisschool

  1. Hooooi, ik zat 9 jaar eerder op de basisschool dan de schrijfster van deze blog. Een andere generatie dus, maar ook ik verzamelde toen al potloodpunten en de ‘doorzichtige’ balletjes uit de vullingen. Erg grappig om te lezen dat meer mensen dit gedaan hebben ūüôā

  2. Ik zat 10 jaar eerder op de basisschool, dus de Pokémon kaarten waren nog lang niet bekend. Ik sprong veel op ballen met een plastic rand er om heen. Knikkeren was ook populair. Leuk om te lezen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge