DSC_0169

Hey! De laatste editie van Wie ben ik was alweer een tijdje geleden en dus vond ik het tijd voor een nieuwe episode. Vandaag vertel ik je over mijn schooltijd en de banen die ik gehad heb. Klik verder voor Wie ben ik deel 7!

Basisschool in Fijnaart

Het begon natuurlijk met de basisschool. Ik woonde in Fijnaart en daar heb ik ook de basisschool gedaan. Ik weet nog dat toen ik in groep twee of drie zat, Frans Bauer langs kwam bij ons op school. Super vet natuurlijk. Al met al denk ik dat ik op de basisschool de leukste schooltijd heb gehad. Gewoon omdat ik toen lekker jong was en echt kind kon zijn.

IMG_3252

Next: Markland College

Fijnaart is een dorp en het nadeel daarvan is dat er geen plaats en ook geen animo was voor een middelbare school. Dus moest ik op zoek naar een middelbare school in de omgeving. Ik belandde op het Markland College in Oudenbosch (voorheen het Thomas More College) en vier jaar later liep ik met een VMBO-diploma naar buiten.

Ik vond het Markland College een leuke school, maar het was ver fietsen van Fijnaart naar Oudenbosch en de scholieren waar ik mee fietste, waren niet altijd aardig voor mij. Ik was daarom blij toen ik mijn papiertje had gehaald en een nieuwe school kon uitzoeken voor een MBO-opleiding.

Vakantiebaan bij Panalpina

Panal-wat? Ja, dat zeggen er meer. In de zomervakantie van 2004 –  dat was geloof ik voorafgaand aan het laatste jaar van de middelbare school – kreeg ik een bijbaantje. Ik ging twee weken werken bij mijn vader op kantoor; een logistiek dienstverlener. Wat vond ik dat spannend!

Natuurlijk begon mijn carrière daar met archiefdozen vouwen en papieren kopiëren, maar ik mocht al snel ook ‘echt’ werk doen. En omdat ik dat werk goed oppakte, mocht ik al snel meer doen en uiteindelijk draaide ik gewoon fulltime mee met verschillende afdelingen. Uiteindelijk ben ik vier jaar blijven hangen bij mijn vader, iedere vakantie en vaak ook op zaterdag was ik te vinden bij Panalpina in Moerdijk. Ik heb daar een super leuke tijd gehad en nog steeds vind ik het leuk om onderweg bekende vrachtwagens te spotten.

Suzanne de Directiesecretaresse

Vanaf 2005 volgde ik een MBO-opleiding 4 Directiesecretaresse, op het Florijn College in Breda. Ik was de enige van mijn middelbare school die die opleiding ging volgen en ik moest dus in mijn eentje, met de bus, naar Breda. In het begin vond ik dat eng, want ik kende helemaal niemand op die school! Tegelijkertijd was dat ook mijn geluk. Nieuwe mensen, nieuwe kansen. Gelukkig kwamen een paar nieuwe klasgenootjes uit de buurt van Fijnaart en dus reisde ik niet altijd meer alleen. Na drieënhalfjaar haalde ik mijn diploma, en toen kon ik de arbeidsmarkt op.

Reclamebureaus

Mijn eerste echte baan was bij een reclamebureau in Breda. Ik leerde dit bureau kennen van een stageperiode tijdens mijn MBO-opleiding. Bij dit bureau heb ik mijn eerste ervaring in de reclamewereld opgedaan, een wereld waarin ik uiteindelijk zes jaar zou werken. Bij dit betreffende bureau heb ik namelijk twee jaar gewerkt en daarna heb ik vier jaar bij een ander bureau gewerkt.

Je kunt je voorstellen dat ik inmiddels genoeg weet van marketing, communicatie, reclame en drukwerk. Allemaal geleerd in de praktijk. Leuk! Toch heb ik de reclame gelaten voor wat het is.

DSC_0027

Implantaten bij MegaGen

Inmiddels werk ik nu alweer vier weken bij MegaGen in Tilburg, en ik heb het ontzettend naar mijn zin. MegaGen levert tandtechnische implantaten en toebehoren aan onder andere tandartsen en aangezien ik uit de logistiek en reclame kom, is dit een compleet nieuwe wereld voor me. Ik vind het gelukkig heel erg leuk en ik merk dat ik al veel heb geleerd in die paar weken. Ik heb er zin in om hier nog heel lang te blijven werken. Tot zover mijn verleden. Tot morgen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge