DSC_0236

Onze poezen Mus en Mees verliezen zoveel haren dat ik me afvraag hoe het kan dat ze nog vacht over hebben. De winterharen komen er nog steeds vanaf! Sjoerd ontdekte laatst de ideale kam om onze poezen – tussen het ruien door – te kammen. De Furminator heet -ie. Je gelooft het niet, haha. Deze kam is geweldig en je leest er meer over na de klik.

Kattenharen in huis

Wij moeten thuis regelmatig stofzuigen, anders waaien de bollen kattenhaar je vrolijk voorbij. Mus en Mees krijgen het zelf niet bijgelikt en gewassen, hihi. Dus we helpen ze graag een beetje met het wegwerken van de losse haren. Hoewel Mus en Mees het niet echt fijn vinden om gekamd te worden, is het met de Furminator een fluitje van een cent. Dus we hoeven ze maar heel even te storen. Met één streek (of hoe noem je dat) heb je gelijk al een heleboel haren te pakken. En dat willen we!

DSC_0231

Over De Furminator

De Furminator – te koop voor zowel katten als honden – is een kam die op een hele gemakkelijke manier katten- of hondenharen verwijdert. Eén keer kammen en je hebt een bosje haar te pakken. Vraag me niet hoe, maar hij doet dat echt! En het is geen rare kam die pijn veroorzaakt, want ik heb ‘m zelf ook even getest in mijn eigen lokken en het doet geen pijn. De kam pakt ook de onderste laag haren mee, dat donspak dat katten niet nodig hebben in de zomer.

DSC_0232

Design en model

De kam ziet er stevig en degelijk uit, met het logo voorop gedrukt en een beschermkapje over de tandjes van de kam. De kam is behoorlijk zwaar, ik denk dat dat komt door het stevige handvat. De Furminator is voor verschillende vachten verkrijgbaar, die van ons is geschikt voor kort kattenhaar. Vraag me niet wat de kam voor een langharige Deense Dog weegt (als die hond al bestaat, haha).

DSC_0234

De tandjes zijn kort, dun en redelijk dicht bij elkaar geplaatst. De ondervacht van onze katten wordt hiermee precies gepakt en die haren blijven handig tussen de tanden hangen. Na een paar keer kammen, hangt er een heel bosje tussen de tandjes wat je gemakkelijk eraf kunt halen en weg kunt gooien. Beter dan al die haren onder de bank te vinden!

DSC_0239

Het handvat is van rubber, vrij dik en lekker makkelijk vast te houden. Onze katten hebben geen klitten en korte haren, dus we gaan daar zo doorheen, maar ik kan mij voorstellen dat het lekker vasthoudt als je bijvoorbeeld de lange haren van een Pers moet kammen.

DSC_0240

Tuinstoel ophangen Mees

Hoi.

DSC_0241

DSC_0242

Tandenst(o)(e)ker

Lekker stevig! Nog een leuk handigheidje: als je klaar bent met kammen en de haren zich hebben verzameld tussen de tandjes, dan druk je op het blauwe knopje bovenop de kam (zie foto). De tandjes komen dan iets naar voren geschoven, waardoor je de haren gemakkelijk kan pakken. Handig heur.

DSC_0231

Prijs en verkoopinformatie

De Furminator is bij verschillende online speciaalzaken te koop voor een gemiddelde prijs van € 30,00. De kam is daardoor best aan de prijs, maar hij is het absoluut waard!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge