Vogelhuisje 3

De schutting in onze achtertuin is een beetje saai. Verticale houten planken, een beetje het standaard verhaal. Omdat het wel iets leuker kan, wilde ik graag een paar vogelhuisjes aan de schutting hangen. Ik heb alvast twee leuke vogelhuisjes gekocht, eentje waar een vogel in kan wonen en eentje waar een pot pindakaas in past. Ook hebben we een nieuwe wespenvanger voor buiten gekocht. Je ziet het in dit artikel.

Vogelhuisjes in de tuin

Ik heb geen idee of er vogels op de huisjes af gaan komen hoor, maar het leek me in ieder geval een leuk idee. De tuin wordt er weer een stukje gezelliger van! Ik weet dat je veel verschillende huisjes hebt, voor allerlei vogels, en dat je ze voor vogel A in een bepaalde windrichting moet hangen en voor vogel Z ook weer. Maar wij hangen ze gewoon op een leuk plaatsje aan de schutting, en als er een vogeltje in het huisje komt, is dat alleen maar leuk! Het voederhuisje gaat sowieso wel vogeltjes aantrekken, denk ik.

De Boet

De spulletjes komen van tuincentrum De Boet in Hoogwoud. Sjoerd zijn moeder woont hier in de buurt en toen we op visite waren bij mijn schoonmoeder zijn we hier gezellig gaan winkelen. Ik heb nog meer gekocht bij De Boet, maar dat laat ik in een ander artikel aan je zien. Op naar de vogelhuisjes!

Vogelhuisje 2

Wit vogelhuisje: Baby still sleeps

Het eerste huisje vind ik heel erg schattig. Het is een wit huisje met een zwart dakje en bij de ingang staat een kroontje en de tekst Ssstttt, Baby still sleeps. Ik ben benieuwd of hier ooit echt babyvogeltjes in komen! Dan weten we alvast dat we stil moeten zijn 😉 Onder het ingangetje zit een stokje, waar een vogeltje op kan zitten.

Vogelhuisje achterkant

Aan de achterkant van het huisje zit een deurtje, waardoor ik het huisje schoon kan maken – mocht er ooit een nestje in komen. Ook zit hier een gaatje voor de schroef om het huisje aan op te hangen.

Vogelhuisje pindakaas 1

Pindakaasvoederhuisje

Het tweede vogelhuisje is een pindakaasvoederhuisje. Het is een houten voederhuisje met een lief hartje en een gat erin, waar precies een pot pindakaas in past. Vogels houden blijkbaar van pindakaas, dus ik ben benieuwd.

Vogelhuisje pindakaas 2

Het huisje met de pot erin. Past precies.

Pindakaas voor tuinvogels

Pindakaas voor tuinvogels

Hoewel normale pindakaas uit de supermarkt vast ook voldoet, heb ik voor deze keer speciale pindakaas voor tuinvogels gekocht bij het tuincentrum. Waarschijnlijk is de inhoud hetzelfde als de pindakaas die wij op onze boterham smeren, maar ach haha. Het is een pot van 340 gram.

Vogelhuisjes dakje

Het witte vogelhuisje heeft een zwart beschilderd dakje en het voederhuisje heeft een dakje van aluminium.

Vogelhuisjes front

Wespenvanger glas 2

Wespenvanger in mandje

Dan de wespenvanger. Altijd als ik buiten zit, komen ze. Brr. Dat komt vast omdat ik graag cassis drink of omdat ik zo zoet ben. Ik ben gelukkig nog niet gestoken deze zomer, maar ik wil die wespen gewoon niet in mijn buurt hebben! Met deze wespenvanger moeten we dat probleem elimineren.

Mus kattengras

Mus is dol op haar nieuwe kattengras (ook van De Boet) en ze wilde haar sprieten niet verlaten. Daarom ligt haar staart in beeld op de foto’s van de wespenvanger. Leuk hoor.

Wespenvanger glas 1

De wespenvanger is zo’n 20 centimeter hoog van bodem tot dop en hij is van glas, verpakt in een rieten gevlochten mandje. Aan de onderkant zitten pootjes waardoor het glas iets omhoog komt, en ook een paar gaatjes. Als we iets zoets in de wespenvanger doen en de kurk er weer op doen, dan kruipen de wespen als het goed is via de gaatjes in de wespenvanger en dan hebben we ze hoor!

Wespenvanger glas 3

Wespenvanger handvat

Er zit een hengseltje aan het mandje, om het mandje op te kunnen hangen. Vooralsnog gaan we deze wespenvanger denk ik maar gewoon op de tuintafel zetten. Ik ben benieuwd of het werkt!

Vogelhuisje 1

Vogelhuisjes ophangen: wordt vervolgd

De huisjes hangen nog niet aan de schutting, omdat het een beetje regenachtig weer is buiten. Als de zon zich weer laat zien, dan gaan we ze ophangen. Ik houd jullie op de hoogte.

Verkoopinformatie

Het vogelhuisje, het voederhuisje, de pot pindakaas voor tuinvogels en de wespenvanger heb ik gekocht bij tuincentrum De Boet in Hoogwoud. Fijne dag!

1 Comment on Tuindecoratie: vogelhuisjes & wespenvanger

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge