DSC_1394

Toevallig heb ik vandaag weer een artikel over iets van IKEA, maar nu zonder video. Vandaag heb ik het over Fejka, de (denk ik) inmiddels bij iedereen bekende nepplantjes van IKEA. “Voor wie geen levende planten kan houden, maar toch van de pracht van de natuur wil genieten“. Nou, dat belooft wat!

DSC_1395

Ik kocht de plantjes al een tijd geleden, maar ik blijf ze leuk vinden. Bovendien kom je deze variant niet zo vaak tegen – de mensen kopen eerder de felgroene variant met kleine blaadjes, dan deze variant. Stiekem vind ik dat ook wel leuk. Dan heb ik toch nog iets origineels bij IKEA kunnen vinden.

DSC_1400

De plantjes, die 24 centimeter hoog zijn, komen in een zwarte plastic pot, maar dat is meer de binnenpot. Er hoort natuurlijk een mooi interieur verantwoord potje omheen. Je hebt heel wat felgekleurde potjes bij IKEA, maar ik vond deze donkerbruine, gevlochten variant wel leuk. Je hebt ook een lichtbruine variant, maar dat vond ik niet passen bij deze kleur plantjes.

DSC_1397

DSC_1402

De plantjes staan bij ons in de vensterbank van de keuken; een plek waar onze poezen vaak naar buiten kijken. En ik kan inmiddels zeggen dat de plantjes cat proof zijn, dus dat is mooi meegenomen.

IKEA heeft in de Fejka-collectie verschillende plantjes zitten. Ik denk haast dat je ze wel kent, maar hier kun je ze zien. De plantjes kosten € 3,49 per stuk. De gevlochten mandjes, Druvflader kosten € 4,99 per stuk. Heb jij ook zulke IKEA-plantjes thuis?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge