DSC_0364

Hoi! Jullie zijn natuurlijk hartstikke nieuwsgierig geworden naar mijn windlichten, naar aanleiding van mijn shoplogs van Intratuin en IKEA. Ik begrijp het. Gelukkig laat ik de windlichten vandaag aan je zien!

DSC_0332

Alle attributen liggen klaar, de windlichten van Kwantum, houtsnippers van Intratuin en de waxineglaasjes van IKEA. Let’s go!

DSC_0336

De windlichten zijn zo’n 20 centimeter hoog, roze van kleur en in witte letters staat er op: Enjoy the little things in life. Love. There is no place like home. Home is where the heart is. De windlichtjes hebben ook nog een hengsel, om ze gemakkelijk op te pakken.

DSC_0338

De houtsnippers – of eigenlijk: beukensnippers – gekocht bij Intratuin. Ze zijn grijs. Dat vond ik leuk staan bij roze. Ik verwacht niet dat ik de hele zak nodig heb, maar beter teveel dan te weinig!

DSC_0343

Met deze glaasjes van IKEA ben ik heel bij: precies wat ik zoek. De brede kant is geschikt voor een waxinelichtje, de dunne kant voor een kaars. Als ik hem op de dunne kant zet, heb ik gelijk een voetje wat ik in de houtsnippers kan zetten.

DSC_0340

Deze glaasjes van IKEA heb ik als back-up, voor het geval de andere glaasjes niet leuk staan. Ik heb er alvast twee waxinelichtjes in gedaan, vanillekaarsjes van IKEA.

DSC_0344

Mus houdt ondertussen alles in de gaten. Hier doet ze net even haar ogen dicht, maar geloof me: ze let goed op!

DSC_0345

Stap 1 is gezet: de houtsnippers liggen in de windlichten. Het is maar een klein bodempje geworden, zodat de letters ook nog en beetje leesbaar blijven. Iets minder dan de helft van de zak met snippers heb ik gebruikt.

DSC_0347

DSC_0355

Stap 2: de glaasjes in de windlichten erbij. Dit zijn de glaasjes waar mijn hoop op was gevestigd. Ik vind het echter niet mooi staan; ze steken echt teveel boven de snippers uit. Ik wil geen extra snippers in de windlichten doen, want dan valt de tekst een beetje weg.

DSC_0358

Van de bovenkant lijkt het wel aardig, maar van de zijkant echt niet. Jammerdebammer. Gelukkig heb ik de back-up glaasjes nog!

DSC_0349

Dit staat beter! Gelukkig. Ik heb de glaasjes gewoon op de snippers gezet, dus niet er in. Ik vind het leuk zo!

DSC_0350

DSC_0352

Ja, deze glaasjes worden het!

DSC_0361

Tadaa: het eindresultaat. De windlichten staan bij ons in de keuken, samen met een bruinig vaasje, ook van Kwantum. De plissés zijn bij één raam dicht, vanwege de inkijk vanaf de stoep. Dat kleurt eigenlijk alleen maar extra leuk, zo bij de roze windlichten.

DSC_0362

DSC_0427

Jep, ik ben er blij mee! Project Windlicht is op deze manier erg geslaagd. Bedankt voor het lezen en een fijne dag!

4 Comments on Project Windlicht

  1. Wat heb je dit ontzettend leuk gedaan! Het ziet er echt heel gezellig uit. Hihi en Mus is wel een héél leuke naam voor een kat. Vangt ze ook weleens haar naamgenootjes of is ze een gezellige binnenkat?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge