Flicker lightsticks 4

Hoi! Ik zag pasgeleden toch zo iets gaafs in de winkel! Ik heb het over Flicker lightsticks. Dit zijn staafjes (sticks) met een lont er in, en door deze staafjes in een glas met lampolie te zetten kun je de sticks laten branden. Super leuk! En staat in ieder interieur. Kijk verder voor mijn nieuwe favoriete en moderne olielampjes. Ik ben er helemaal weg van.

Flicker lightsticks 7

Over de Flicker lightsticks

Ik vond deze sticks in een leuk designwinkeltje in Breda. Ik zag deze sticks staan in de winkel (brandend en al) en ik vond ze meteen gaaf. De Flicker lightsticks zijn trouwens een Nederlands ontwerp. Ik besloot deze sticks te kopen!

Een Flicker set bestaat uit een glas, drie sticks en een flesje lampolie.

Flicker lightsticks 8

Flicker lightsticks 1

Beginnen: lonten in de lampolie

Voordat je de sticks kunt aansteken, zet je de sticks in het glas en het glas vul je deels met lampolie. Dit laat je zo een kwartier staan, zodat de lonten zich vol kunnen zuigen met de lampolie.

Flicker lightsticks 2

Ik heb de sticks trouwens los in het glas gezet. Er zit een malletje bij het glas om de sticks mooi in het glas te kunnen positioneren, maar dat vond ik maar een gedoe. Je ziet daarom een klein randje bovenaan het glas zitten, daar heeft het malletje gezeten toen het glas nog in de doos zat.

Flicker lightsticks 3

Na een kwartiertje kunnen de lightsticks aangestoken worden. Super gaaf toch?

Flicker lightsticks 5

Lange en mooie branduren

Het brandt prachtig en ook lang. De lonten branden héél langzaam op (ik vraag me af of ik die überhaupt ooit moet vervangen) en ook de lampolie zorgt voor heel wat mooie branduren. Gelukkig kun je overal lampolie kopen, dus als mijn flesje leeg is, heb ik zo weer nieuwe lampolie ingeslagen.

Flicker lightsticks 6

Ik vind dit echt zo mooi!

Prijs- en verkoopinformatie

Ik kocht deze set van Flicker bij Hare Majesteit in Breda. De set, met drie sticks, een fles lampolie en een glas, kost € 27,95. Hare Majesteit is een super leuke winkel als je van designer spulletjes houdt. Ze verkopen er onder andere ook leuke dingetjes van Vacuvin en Alessi. Echt een aanrader!

8 Comments on Interieurtip: Flicker lightsticks

    • Hoi Bert, geen idee, wellicht even op internet zoeken? Ik vond ze bij Hare Majesteit in Breda.

  1. Ik heb deze lightsticks al zeker 10 jaar en gebruik ze 2 weken met kerst.Ze staan in een antiek bolvormig bloemvaasje van 13×13 cm. Super mooi. Mijn lontjes zijn al voor de helft opgebrand dus ik hoop dat ik ze los kan kopen. Het is een echte aanrader. Ik ben er erg blij mee

  2. Ik heb ze pas aangeschaft, en na 2 keer mooi banden gaan ze nu heel erg walmen, ben daar niet blij mee, heel jammer,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge