DSC_0833

Goedemorgen! Kerstmis mag dan alweer voorbij zijn: ik vind het leuk om er nog even aan terug te denken. Wij hebben het heel gezellig gehad en dat deel ik graag met je. Kijk je mee naar mijn fotoverslag van onze kerstdagen?

DSC_0672

Woensdag: Kerstavond

Onze kerst begon op woensdagavond, kerstavond: mijn ouders en broer + vriendin kwamen bij ons eten. Mijn kerstdiner begon met een tartaar van zalm. Het tartaartje bleef niet helemaal rond en stevig staan, maar hij was lekker! Voor de vriendin van mijn broer had ik een versie met kip gemaakt, die zie je hier ook op de foto. Met een stokbroodje erbij was dit een lekker voorgerechtje!

DSC_0674

Mijn hoofdgerecht bestond uit kipfilet met kruidenkaas à la Foodgloss, haricots verts met prei en pommes duchesse.

DSC_0681

Het dessert moest een taart worden van frambozen, yoghurt en slagroom gemixt met gelatine, maar de taart viel na ruim vijf uur in de koelkast opstijven alsnog uit elkaar. Toen heb ik er alsnog maar een leuk dessertje van proberen te maken. Samen met een schaaltje frambozen en lange vingers. Gelukkig smaakte het goed!

DSC_0684

De rest van onze kerstavond was ook erg gezellig met allemaal cadeautjes!

DSC_0686

DSC_0696

Ik wil beginnen met haken en ik heb onder andere dit boekje gekregen, om knuffeldieren te haken. Ik ben erg benieuwd! Ik hoop je snel mijn eerste zelfgehaakte knuffeldier te kunnen laten zien.

DSC_0721

Nog meer cadeautjes uitpakken, die mijn pappie allemaal voor mij had gekocht. Leuk hoor!

DSC_0760

Mijn cadeautjes: een kraslot (ik weet nog niet of ik iets heb gewonnen, want ik moet ‘m nog open krassen), haakgaren, haaknaalden, een mok van Blond Amsterdam, een boekje om knuffels te haken en voor Mus en Mees lag er een speelmuisje tussen de cadeaus. Mijn mammie koopt altijd een kleinigheidje voor de diertjes namens de kerstman, lief is dat!

DSC_0785

Eerste en Tweede Kerstdag

De twee kerstdagen vierden we met de ouders en familie van Sjoerd, dat was ook erg gezellig. We hebben lekker gegeten en gekletst en herinneringen opgehaald van vroeger. Da’s altijd leuk, vooral omdat ik nog niet alle familieverhalen ken.

DSC_0792

DSC_0798

Even uitrusten tussen al het eten door…

DSC_0805

DSC_0833

Er lagen een paar cadeautjes onder de kerstboom, die we konden verdienen met een dobbelspelletje. We verzonnen zelf de spelregels en het was een leuk spelletje, waar je echt oneindig lang mee door kon gaan. Ik ben zoals je ziet heel blij met mijn douche-plak-handjes, waar ik een fles douchegel op kan plakken. Die heeft niemand me meer af kunnen pakken met het dobbelspelletje trouwens!

Ik heb ook nog een heel leuk boek gekregen, Flow, dat vol zit met alles wat met papier te maken heeft. Klinkt heel cryptisch, maar ik laat het boek binnenkort uitgebreid aan je zien.

DSC_0841

Nog meer eten bij familie…

DSC_0846

DSC_0858

DSC_0897

En gisterenmiddag sneeuwde het in Etten-Leur! Mus en Mees wisten niet wat ze zagen en ze mochten even in de achtertuin spelen, maar ze vonden het niet zo leuk. Veel te koud en nat, Mus liep steeds met haar pootjes te schudden. Hier was ze weer onderweg naar binnen 🙂

De kerstdagen vlogen om zeg! Ik hoop dat jij ook hele leuke dagen hebt gehad. Tot morgen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge