IMG_0607

Ik probeer graag nieuwe smaken en gerechten uit, en ik kook daarom regelmatig iets wat ik vind in een kookboek. Ik heb genoeg kookboeken om in te bladeren, en omdat ik het zonde vind om ze in een kast te bewaren, heb ik ze aan de muur uitgestald op plankjes van IKEA. De plankjes zijn eigenlijk bedoeld voor fotolijstjes, maar mijn kookboeken staan er veel leuker op!

IMG_0604

De plankjes, die € 9,99 per stuk kosten en 1 meter breed zijn, vind ik super handig. Volgens mij zijn ze dus officieel om fotolijstje op neer te zetten, maar ik vind ze ook heel geschikt voor mijn kookboeken. Ik heb twee plankjes gekocht, in het zwart, en ze hangen in de keuken. Boven de aanrecht en vlakbij de kookplaat. Zo kan ik gemakkelijk een kookboek openslaan, neerzetten op de plankjes en goed zien wat ik allemaal moet doen voor een bepaald recept.

IMG_0608

Ik heb allerlei kookboeken op de plankjes staan, variërend van heel dik en bomvol recepten, tot klein met alleen maar receptjes voor amuses. Ik heb mijn to do lijstje van Hema op het bovenste plankje gezet, dan kan ik altijd even spieken wat ik nog allemaal moet doen voor – in dit geval – huishoudelijke klusjes.

IMG_0610

Eén van mijn favoriete kookboeken is het “Werelds koken op zijn Hollands”-boek van C1000. Hier staan allerlei recepten in die in het buitenland erg populair zijn, maar dan met een Nederlandse (Hollandse) twist. Ik vind de recepten heel duidelijk en de gerechten zijn makkelijk te maken. Ik zal een keer een artikel maken over dit lekkere kookboek.

IMG_0611

Nog een favoriet van mij: “Rudolph’s Bakery” van Rudolph van Veen. In dit boek staan super veel recepten voor taarten, koekjes en allerlei lekkere snoepdingen. Allemaal zijn ze voorbij gekomen in Rudolph’s Bakery op 24 Kitchen. Ik kocht het boek al even geleden en tot nu toe heb ik er alleen maar heel enthousiast in gebladerd. Maar ik ga snel iets maken uit dit boek, beloofd!

IMG_0612

Nog meer taarten- en cupcakesboekjes! Ik ben niet echt een zoetekauw, maar ik vind het dan wel weer heel leuk om zelf dingen te bakken en die dan lekker op te peuzelen.

IMG_0614

Waar de Ribba-plankjes ook erg handig voor zijn: om een iPad op te zetten en hier een recept mee op te zoeken. Ik maak regelmatig recepten van Aranka of van Albert Heijn, en die kan ik dan mooi aflezen van de iPad.

IMG_0607

Ik ben blij met mijn Ribba-plankjes zo! Fijn weekend alvast!

3 Comments on Kookboeken en IKEA Ribba plankjes

  1. Hallo Susanne,

    Ik zocht naar hoe je makkelijk basilicum kunt stekken en toen kwam ik je blog tegen.
    Mijn antwoord heb ik inmiddels en in al mijn nieuwsgierigheid kon ik het niet laten om even verder op je blog rond te snuffelen.

    Toen ik de foto zag van je kookboekenplankjes was ik verkocht: super leuk idee om je collectie uit te stallen. Als ik ooit ga verhuizen pik ik (stiekem) je idee en ga ik ook trots mijn kookboeken tentoonstellen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge