DSC_06192

Een paar dagen geleden vroeg Debbie van Beautyscene haar bezoekers wat zij fijner vinden: vloeibare eyeliner of oogpotlood. Voor mij is het makkelijk kiezen en ik vertel je waarom!

Mijn make-up biografie

Allereerst zal ik je even wat vertellen over mijn make-up geschiedenis. Ik begon met het dragen van make-up toen ik een jaar of dertien was. Ik droeg niet elke dag make-up, maar gewoon als ik daar zin in had of wanneer de schoolfoto er aan kwam. Ik begon voorzichtig met blauwe, metallic oogschaduw, een beetje mascara en soms maakte ik met een zwart oogpotlood een lijntje op mijn waterlijn. So far, so good.

Uiteindelijk ging ik steeds vaker make-up dragen, en ik ging ook meer make-up dragen. Er kwam steeds iets bij. Denk aan foundation, concealer, blusher, een extra lijntje boven het oog, bijpoederen van de wenkbrauwen. Meer mascara. En betere kleuren oogschaduw.

IMG_3631

Van een bril naar lenzen

Toen ik dertien jaar oud was, en dus met make-up begon, droeg ik een bril (op de foto ben ik geen 13 hihi). Als brildrager kun je allerlei soorten make-up goed dragen. De make-up mag zelfs wat heftiger, omdat het anders een beetje weg kan vallen achter de brillenglazen. Klinkt goed op zich, behalve dat ik het dragen van een bril totaal niet fijn vond. En dus stapte ik op mijn zestiende over op lenzen! Ideaal vond ik het. Ik had er zoveel comfort van! Toch is er ook een minpuntje.

Vloeibare eyeliner vs lenzen

En daar komt mijn antwoord op de vraag van Debbie. Zit ik in team vloeibare eyeliner of team oogpotlood? Ik kan er snel op antwoorden. Als lensdrager vind ik vloeibare eyeliner namelijk in één woord verschrikkelijk. Ver-schrik-ke-lijk. Ik zeg het je. Waarom ik het zo erg vind, zal ik je ook uitleggen. Vloeibare eyeliners zijn namelijk vloeibaar doordat er onder andere olie in zit. En juist die olie is zo vervelend.

Na het aanbrengen van de vloeibare eyeliner geeft de eyeliner namelijk altijd nog heel even af voor hij gedroogd is. En in die vloeibare fase geeft hij niet alleen af, maar hij loopt ook wat uit. Wanneer ik een lijntje boven mijn ogen zet met vloeibare eyeliner, loopt die dus uit naar beneden. Zo pats boem, op mijn lenzen. En mijn lenzen vinden olie niet leuk! Gevolg: ik zie heel wazig. Ik kan dan heel hard gaan knipperen met mijn ogen in de hoop dat mijn traanvocht het gevecht tegen de olie wint, maar dat gaat dus niet.

Verschillende soorten vloeibare eyeliner getest

Ik heb trouwens diverse merken van vloeibare eyeliner getest hoor, en allemaal lopen ze uit in mijn lenzen. Ook wanneer ik bij een beautyblogger een artikel lees over een nieuwe vloeibare eyeliner van merk A of B, dan is het eerste waar ik benieuwd naar ben (oké, het tweede, want of -ie blijft zitten is ook belangrijk) hoe de eyeliner samen gaat met lenzen. Maar daar lees ik jammer genoeg nooit iets over. Dus ik heb geen idee of er inmiddels al een make-up merk is dat vloeibare eyeliners produceert speciaal voor lensdragers.

DSC_0541

Hulde aan Essence

Lang verhaal kort: ik kies daarom – boven mijn ogen – altijd voor oogpotlood. Dat blijft zitten waar het zit en loopt niet uit over mijn lenzen. Heerlijk. Een lijntje dat ik heb gezet met oogpotlood kan ik bovendien veel beter corrigeren dan een lijntje gezet met vloeibare eyeliner. En het staat zachter, het geeft mijn ogen een zachtere blik dan wanneer ik een lijn trek met vloeibare eyeliner. Ik ben trouwens enorm fan van de long lasting oogpotloden van Essence. Ik koop ze altijd in het bruin en het blijft mega goed zitten.

Ben jij toevallig een lenzendrager en heb jij ervaring met goede vloeibare eyeliners: laat dan even een reactie achter! Ik ben benieuwd!

1 Comment on Vloeibare eyeliner of oogpotlood

  1. Waarom probeer je de vloeibare eyeliner van het merk blink niet een keertje? Die is ontwikkeld voor wimperextensions en dus zonder olie!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge