IMG_9938

Mijn every day bakje is eigenlijk meer een la, maar dat mag de pret niet drukken. Kijk je mee naar de producten die ik dagelijks of heel vaak gebruik?

Mijn vriend en ik hebben de ruimte in onze badkamer met liefde voor elkaar heel aardig ingedeeld. Mijn vriend de helft en ik de helft. Hij weet niet hoe hard hij daarmee boft. We hebben in het meubel onder de wastafel vier laatjes en twee daarvan zijn dus van mij. In het bovenste laatje zitten mijn make-upspullen en de kleinere spulletjes zoals mijn haarborstel, nagellak en nachtcrème. In de onderste la zitten de grotere producten verstopt, zoals haarlak of haarserum. Ik laat je deze keer een deel van de bovenste lade zien.

IMG_9961

Wanneer je de bovenste la open doet, kom je in mijn schmink- en parfumlade. Ik heb best wat make-up, maar ik gebruik maar een derde daarvan.

IMG_9938

Om wat overzicht in mijn la te houden, kocht ik hele handige bakjes bij Ikea in de kleuren geel, wit en roze. Het was geloof ik zelfs een setje van drie. En wat super handig is: er passen precies drie van die bakjes naast elkaar in de la! De bakjes komen trouwens met een dekseltje, maar die heb ik er niet op geklikt.

IMG_9939

In het meest linkse bakje zitten de spulletjes die ik echt dagelijks gebruik. Denk aan concealer, mascara, oogpotlood. Ik gebruik dagelijks ook dagcrème en foundation, maar die staan vóór het bakje, omdat die producten het bakje zo gauw vol maken.

IMG_9943

Het witte en middelste bakje is gevuld met voorraad en producten die ik ooit heb gekocht maar niet meer gebruik. Er ligt bijvoorbeeld BB-cream van Garnier in, die ik vol goede moed kocht maar voor mij toch de verkeerde kleur had. ‘t Is alleen zo zonde om weg te gooien! Hetzelfde geldt voor een concealer van Hema, verkeerde kleur, maar wederom zonde om weg te doen. Er liggen ook oogpotloden in in een andere kleur dan die ik dagelijks gebruik, maar die ik nog wel eens wil gebruiken. Die vallen dus onder de voorraad.

IMG_9944Het rechter bakje zit vol met nagellak. Dit zijn niet al mijn flesjes, ik heb er meer maar dat past niet in het bakje. Daarom ben ik vóór het bakje verder gaan bouwen met nagellak.

IMG_9947

Aan de rechterkant van de la, vóór het roze bakje, zie je een stukje van de rest van mijn flesjes nagellak. Op zich niet zo heel veel kleurtjes, maar dat komt omdat ik meestal lichtroze nagellak op heb. Als ik echt zin heb in iets geks, dan pak ik een ander kleurtje. O ja, die andere kleurtjes gebruik ik trouwens wel regelmatig voor op mijn teennagels. Die lak ik eigenlijk altijd; dat staat zo fleurig in de zomer en ook in de winter als je je sokken uittrekt!

Wat je nog meer los in de la ziet liggen, is wenkbrauwpoeder – maar dat gebruik ik nu niet omdat mijn wenkbrauwen pas zijn geverfd -, nachtcrème, mijn haarborstel en -kam, flosdraad en nog wat kwasten. Ook zie je mijn lenzendoosje en een klein stukje van mijn tube dagcrème en foundation.

IMG_9948

Ik vond het nog wel even leuk om extra op het gele bakje in te gaan. Mijn echte every day bakje. Het is dus een heel handig, rechthoekig bakje, waar met gemak mascara, concealer en poedertjes inpassen.

IMG_9950

Ik gebruik altijd twee mascara’s, de zwarte huls voor mijn bovenste wimpers en de gouden huls voor mijn onderste wimpertjes. Dat borsteltje is iets preciezer dan dat van de zwarte huls en daardoor maak ik minder missers. Ook zie je hier bronzer van Hema, concealer van Bourjois, oogpotloden en dus twee keer mascara, die zijn van Max Factor.

IMG_9952

Producten die ik niet dagelijks gebruik, maar die ook in het gele bakje zitten en daar ook een plaatsje verdienen. Deze producten gebruik ik als ik zin heb ik een lichte oogschaduw, een matte oogpotlood of een andere soort concealer. Deze producten (vooraan) zijn van Essence en Etos.

Ik vind mijn laatje zo best overzichtelijk, ik kan goed vinden wat ik nodig heb. Met dank aan de bakjes van Ikea!

Hoe bewaar jij jouw make-up?

3 Comments on Mijn every day bakje

    • Dankjewel, ik gebruik hem ook echt elke dag met veel plezier. Ik ben er echt dol op 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge