DSC_0022

Koken: ik ben er dol op. Ik vind het leuk om nieuwe recepten te ontdekken, online of in een kookboek, en ik probeer graag nieuwe dingen. Ik heb twee nieuwe kookboeken gekocht met genoeg nieuwe inspiratie: De Makkelijke Maaltijd 2 en Danny’s Azië, allebei van 24Kitchen. Ik laat de boeken vandaag aan je zien!

Online recepten of kookboek

Tegenwoordig kun je natuurlijk heel gemakkelijk online allerlei recepten vinden. Maar toch vind ik echte, papieren kookboeken het allerleukste. Lekker door de boeken bladeren op zoek naar lekkere recepten, en het recept heb je altijd bij de hand, je hebt er geen internet of een tablet bij nodig. Handig! Daarom heb ik maar liefst twee nieuwe kookboeken gekocht. Ik heb nu weer genoeg inspiratie!

DSC_0027

24 Kitchen De Makkelijke Maaltijd deel 2

Ik kijk graag naar 24Kitchen op tv. Vooral De Makkelijke Maaltijd vind ik een leuk programma. Want de recepten zijn ook echt makkelijk! Hoewel ik deel 1 niet heb, kon ik deel 2 niet laten liggen in de winkel. Ik heb het even snel doorgebladerd en er staan een heleboel lekkere en snelle recepten in.

Het kookboek is fijn vormgegeven. Het is een groot en duidelijk boek, met duidelijke recepten en mooie foto’s. Het boek heeft geen harde kaft, waardoor hij niet makkelijk open en rechtop kan staan, maar daar verzin ik wel wat voor.

DSC_0032

Verschillende keukens: onder andere Hollandse keuken

De recepten zijn verdeeld in diverse hoofdstukken en in elk hoofdstuk deelt een kok verschillende recepten. Evert te Pas schrijft bijvoorbeeld over lekkere Hollandse recepten en toevallig houd ik daar wel van! Elke keuken beschrijft genoeg recepten, dus er is echt voor ieder wat wils. Leuk!

DSC_0036

Italiaanse keuken en meer

Pizza, pasta en andere Italiaanse lekkernijen worden bijvoorbeeld beschreven in het hoofdstuk van Roberta Pagnier. Deze chef met Italiaanse wortels vertelt dat natuurlijk als de beste! Verder beschrijven natuurlijk Rudolph van Veen en Bianca Janssen en Mounir Toub verschillende recepten van hun favoriete keukens.

De Makkelijke Maaltijd deel 2 kocht ik voor € 19,95 bij Blokker.

DSC_0028

24 Kitchen Danny’s Azië

Mijn volgende nieuwe kookboek is Danny’s Azië, met Aziatische recepten van 24Kitchen-chef Danny Jansen. Jammie! Dit boek is groot, duidelijk en ontzettend stevig door zijn harde kaft. Je hebt hierdoor echt een stevig en fijn kookboek vast en hij blijft ook goed staan als je een recept wilt lezen. Handig!

DSC_0041

Lekkere hapjes

Dit kookboek staat vol met Aziatische recepten die Danny bijvoorbeeld leerde van zijn Indische familie. Ik kijk graag naar de gerechten de hij op tv maakt, en nu kan ik dus lekker zelf, op mijn gemak, aan de slag. Het boek is heel duidelijk ingedeeld met lekkere foto’s en duidelijke recepten.

DSC_0043

Suzi maakt sushi

Wat natuurlijk niet kan missen in dit kookboek, is hoe je sushi maakt. Dit recept gaat bijvoorbeeld over Wasabi-Zalmsushi en ik kan niet wachten om dit te gaan maken!

Danny’s Azië kocht ik voor € 24,95 bij Blokker.

DSC_0030

DSC_0048

Inmiddels heb ik al drie kookboeken van 24Kitchen verzameld, mijn kookboekenplank ziet er heel gezellig uit zo.

DSC_0049

Genoeg kookinspiratie

Al mijn kookboeken bij elkaar, het worden er steeds meer! En nog weet ik soms niet wat we moeten eten hihi. Maar gelukkig heb ik nu weer nieuwe inspiratie, dus uiteindelijk wordt het wel wat. Bedankt voor het lezen en tot morgen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge