DSC_1572

Mijn favoriete merk mascara, Max Factor, was in de aanbieding bij Etos. Ik heb dus meteen wat nieuwe mascara gekocht! Mijn favoriete uitvoering is helaas uit het assortiment, dus ik kocht een variant die ik nog niet kende: de Max Factor Clump Defy. Is het wat? Ik laat het je zien en Sjoerd doet mee. 

DSC_1576

Clump Defy: gebogen borsteltje

Ik vind Max Factor een erg fijn merk en ik gebruik al jaren de Masterpiece en 2000 Calorie mascara. Beide wilde ik nieuw kopen in de aanbieding bij Etos, maar de 2000 Calorie was uit het assortiment, zo leek het. Ik kon hem in elk geval niet vinden. Omdat ik het gebogen borsteltje zo fijn vond werken, ging ik op zoek naar een alternatief. De Clump Defy heeft ook een gebogen borsteltje, dus die koos ik!

DSC_1554

Eerste indruk

De Clump Defy doet me denken aan vroeger. Ik heb vaker van die mascara gehad in een dikke huls. Ik gebruikte zulke mascara niet graag, omdat het borsteltje veel te dik was en ik daardoor alleen maar morste op mijn oogleden. Toch wilde ik deze mascara, in een dikke huls, maar met een nieuw vormgegeven borsteltje, een kans geven. Ik kocht ‘m in de kleur Black.

DSC_1561

Gebogen borsteltje in D-vorm

Het borsteltje van de Clump Defy is gebogen, maar wel minder gebogen dan de 2000 Calorie. Het borsteltje van de 2000 Calorie mascara is echt een C-vorm, waardoor ik alle wimpers aandeed. Het borsteltje van de Clump Defy is meer een D. Met een recht stuk dus. En dat is even wennen.

DSC_1562

Werkt fijn, maar veel aanbrengen voor effect

Gelukkig scheelt het wel dat dit borsteltje juist aan één kant plat is, waardoor het borsteltje een stuk beter hanteerbaar is dan de dikke-huls-mascara die ik vroeger had. Het aanbrengen van de mascara gaat hierdoor best fijn. Wel vind ik dat er niet genoeg mascara van het borsteltje af komt. Ik moet flink wat laagjes aanbrengen wil ik een beetje effect krijgen. Maar het klontert niet, en da’s wat de Clump Defy belooft.

DSC_1565

Mooie krul

Na het aanbrengen van de mascara zijn mijn wimpers vrij goed zichtbaar en ze zijn ook best rond. Normaal heb ik rechte en stijve wimpers, maar ik krijg ze met deze mascara best goed omhoog en rond gekruld. Pluspunt!

DSC_1572

Sjoerd vindt het ook hilarisch. Leuk hoor.

DSC_1577

Eindoordeel Clump Defy

Ik heb deze mascara van Max Factor nu een aantal dagen in gebruik en ik vind hem fijn werken. Wel vind ik de 2000 Calorie nog steeds beter, maar dat is een gepasseerd station. Ik geef de Clump Defy een 7, een ruime voldoende dus.

Prijs en verkooppunten

De Clump Defy Max Factor mascara kost bij Etos € 14,99. Ik kocht ‘m in de sale, daardoor betaalde ik in combinatie met een andere mascara niets voor de Clump Defy.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge