Smartphonehoesje LED 5

Ik zag ooit op tv dat Kim Kardashian helemaal weg was van een smartphonehoesje met ingebouwde lampjes in de randen. Daar kon zij veel betere selfies mee maken. Of het echt zo was, of alleen reclame, weet ik niet. Toch werd ik nieuwsgierig. Kun je met een telefoonhoesje met verlichting inderdaad mooiere selfies maken met je telefoon? Of moet je je foto's dan alsnog extra bewerken voor het mooiste resultaat? Ik heb het getest! 

Tips voor een mooie selfie

Alvorens ik een dergelijk hoesje ga testen, wil ik eerst even terug naar de basis. Want hoe maak je een mooie selfie, ook als je geen professioneel licht hebt? Ik doe dat zelf als volgt:

  • Probeer zo natuurlijk mogelijk te lachen. Soms, wanneer ik selfies maak – of op de foto ga voor mijn blog – merk ik dat ik na een paar foto's niet meer natuurlijk kan lachen. Een tip is, om dan even weg te kijken van de camera, dan snel (lachend) terug te kijken en de foto te maken. Dan is de lach veel echter!
  • Wat is je mooiste kant? Ik weet dat sommige mensen dit moeilijk te geloven vinden, maar ieder gezicht heeft een mooie en minder mooie kant. Ik vind bijvoorbeeld de rechterkant van mijn gezicht mooier dan mijn linkerkant, en ik sta daarom ook liever met de focus op rechts op de foto dan op links.
  • Zorg voor genoeg ruimte op je telefoon. Niets is zo vervelend als een vol geheugen. Met een extra geheugenkaartje los je al een deel op, maar je kunt ook eens per maand foto's van je telefoon naar je computer verhuizen. Ik doe dat laatste, en dan zie ik meteen alle leuke foto's terug.
  • Is de omgeving netjes? Op de hoofdfoto van dit artikel stond ik bij die vraag niet stil. Maar het helpt wel; een opgeruimde en mooie omgeving houdt de focus op het onderwerp van de foto, en dat is bij een selfie wel zo handig.

Smartphonehoesje LED 3

Smartphonehoesje met verlichting

Goed, we gaan verder. Is een smartphonehoesje met verlichting handig? Is het effect inderdaad zoveel mooier dan wanneer je buiten gaat staan of bij een normale lamp?

Smartphonehoesje LED 4

Om daar achter te komen, testte ik een smartphonehoesje voorzien van LED-lampjes. De lampjes van dit hoesje kunnen in verschillende standen branden: fel licht, normaal licht en knipperend licht. De standen kan ik bepalen met een knopje achterop het hoesje.

Smartphonehoesje LED 6

Het hoesje is van hard plastic gemaakt, het ligt daardoor stevig in de hand. De lampjes zelf moet ik na verloop van (lange) tijd opladen, en dat kan met de bijgeleverde USB-oplader.

Smartphonehoesje LED 1

Smartphonehoesje LED 2

Het hoesje voordat ik mijn iPhone er in heb geklikt. De lampjes lijken wat geel op deze foto, maar in het echt zijn ze bijna wit en erg fel!

Maak het selfie

Tijd voor de testresultaten. Ik maakte diverse selfies, vlakbij het raam in daglicht, en middenin onze woonkamer waar het een tikkie donkerder is. Hieronder zie je het resultaat. Ik heb de foto's verder niet bewerkt, alleen qua formaat.

Selfies bij direct daglicht, met en zonder LED

Smartphone led 1

Deze foto's maakte ik bij het raam. Links zonder de LED-lampjes, rechts met de LED-lampjes. Zoals je ziet is er weinig verschil, de rechter foto is misschien iets minder rood.

Selfies middenin de woonkamer, met en zonder LED

Smartphone led 2

Deze foto's maakte ik middenin de woonkamer. Hier is het iets donkerder. De foto links is zonder de verlichting, de foto rechts met de verlichting. En ja, nu is het effect van de LED-lampjes goed zichtbaar. Ik zie er gelukkig niet meteen uit als een haas in de koplampen, maar net iets frisser en warmer.

Smartphone led 3

Nog twee foto's op een andere plek middenin onze woonkamer. Links zonder de verlichting, rechts mét. Ook hier zie ik weer verschil. Wederom niet overdreven, maar subtiel. De foto pakt net iets sprekender uit.

Smartphonehoesje LED 7

Met Mus

Ik heb ook nog een selfie gemaakt met Mus, mét de lampjes van het hoesje aan. Mus was daar wel van onder de indruk hoor.

Conclusie: blij verrast

Ik ben blij verrast door dit smartphonehoesje. Ik wist eerst niet goed wat te verwachten, want kunnen een paar LED-lampjes echt zoveel verschil maken? Het antwoord is ja. Foto's worden echt iets sprekender en warmer. Zonder extra na te bewerken. Handig! Kun je ze des te sneller op sociale media plaatsen.

Liefs,
Suzanne

Ik heb dit hoesje gekregen van Smartphonehoesjes.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge