Stokbrood makkelijk snijden 6

Hittegolf: kom er maar in! De ideale dagen om weer eens lekker te gaan barbecueën. Met een stokbroodje erbij. Lekker met kruiden- of knoflookboter er op. Maar: het is altijd zo lastig om een warm stokbrood te snijden! Je drukt het stokbrood al gauw plat en daar krijg je niet de mooiste sneetjes van. Vandaag heb ik een handige tip voor je, over hoe je heel makkelijk warm stokbrood kunt aansnijden!

Stokbrood snijden

Er zijn verschillende manieren om stokbrood te snijden. Je kunt het waarschijnlijk in de winkel laten voorsnijden, maar je kunt ook voorgesneden stokbrood kopen, het (afgebakken) stokbrood laten afkoelen voor je het gaat snijden (maar dan wordt het ondertussen alweer minder knapperig) of, zoals ik in een video van Albert Heijn zag: het stokbrood omdraaien en vanaf de onderkant insnijden. Maar: al die tips vind ik niet fijn werken. Ook die van Albert Heijn niet, helaas. Toevallig zag ik een keertje bij Kelly hoe zij stokbrood insnijdt en dat is voor mij dé ideale manier!

Stokbrood makkelijk snijden 1

Stokbrood makkelijk snijden 2

Tip: stokbrood insnijden vóór het afbakken

Wat je namelijk gaat doen – en dit is alleen handig voor afbakstokbrood – is het stokbrood licht insnijden vóór je het gaat afbakken. Je snijdt het stokbrood in partjes, maar je snijdt die niet helemaal door, zodat het stokbrood aan de onderkant nog aan elkaar zit. Vervolgens bak je het stokbrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zodra het stokbrood klaar is, haal je het uit de oven en laat je het heel even kort afkoelen voordat je verder gaat.

Stokbrood makkelijk snijden 3

Stokbrood makkelijk snijden 4

Omdat het stokbrood nu al een beetje ingesneden is, gaat de hitte er sneller vanaf en kun je het stokbrood al snel in stukjes snijden. En je zult zien: doordat je alles al hebt ingesneden, hoef je de sneetjes alleen nog maar even door te snijden aan de onderkant.

Stokbrood makkelijk snijden 5

En dan heb je, super makkelijk, de perfecte sneetjes stokbrood.

Stokbrood makkelijk snijden 7

Voila! Ziet dat er niet goed uit?

Liefs,
Suzanne

2 Comments on Tip: Warm stokbrood snijden

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge