Basilicum stekken update 2

Een paar weken geleden vertelde ik trots dat ik mijn eenjarige basilicumplantje had gestekt. De stekjes sloegen aan en begonnen te groeien! Vandaag een update over mijn stek-avontuur. Ik kan je alvast vertellen: het blijft een succesverhaal.

Basilicum stekken: wat voorafging

In mijn vorige artikel kon je lezen dat het basilicumplantje dat ik had, al meer dan een jaar oud was en hier en daar wat houterig begon te worden. Ik kocht het plantje in de supermarkt, en als je iedereen mag geloven dan zijn supermarktkruiden niet geschikt om lang te houden. Onder andere omdat supermarktkruiden veel te dicht op elkaar in een potje worden gepropt.

Basilicum stekken 4

Toch hield mijn Jumbo basilicumplantje het al meer dan een jaar uit! Ware het niet dat ik te weinig kook met basilicum en het plantje zich steeds minder goed begon te voelen. Ik snapte het wel. Daarop besloot ik de topjes van mijn basilicumplantje af te knippen, in een glas water te stoppen en af te wachten, om zo een nieuw en fris plantje te kweken. En warempel: na een paar dagen zag ik wortels. Ik zette de stekjes toen in een potje met aarde en zo geschiedde. De kinderen van mijn basilicumplantje waren geboren! Hoe gaat het nu met ze?

Basilicum stekken update 0

Eigen gekweekt nieuw basilicumplantje

Het gaat heel goed met de stekjes! In de foto hierboven had ik de stekjes net in de aarde gezet.

Basilicum stekken update 1

Hier stonden de stekjes een paar dagen in de aarde. Ze begonnen meteen verder te groeien!

Basilicum stekken update 3

En nu, een paar weken later, is het plantje niet meer te houden. Het groeit erg goed! Ik geef het plantje regelmatig (veel) water, zodat de aarde niet droog komt te staan en het plantje goed door kan groeien. Ik heb het plantje op de vensterbank in de keuken staan, waar hij veel licht kan vangen. En dat is het!

Koken met basilicum

Basilicum kun je in veel gerechten gebruiken, bijvoorbeeld door saus bij de spaghetti, maar ik gebruik het graag als extra smaakmaker bij de barbecue. Rijg mozarella, cherrytomaatjes en wat basilicum aan een stokje en je hebt een lekkere snack voor bij de barbecue. Lekker en nog simpel ook!

Liefs,
Suzanne

Lees ook:

Basilicum stekken

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge