DSC_1352

Iedereen die wel eens bij Dickens & Jones in Breda heeft gegeten, kent de schilderijen van de honden in kostuum. Ik vind die schilderijen zo cool, en toen ik precies zo’n hond afgebeeld zag op een opbergboek bij Xenos, moest ik dat boek meenemen!

DSC_1353

Leuk: hond in kostuum

Als je Dickens & Jones niet kent of niet begrijpt wat ik bedoel: dit zijn de soort schilderijen die ik bedoel. Honden in kostuum, geweldig! De echte schilderijen ben ik nog niet tegengekomen, maar deze afbeelding op deze opbergdoos (of eigenlijk opbergboek) vind ik net zo leuk.

DSC_1355

Soorten en maten

Het boek is 24 cm lang, 18 cm breed en 6 cm hoog en hij is te koop bij Xenos. De opbergboeken zijn in verschillende soorten en maten te koop: kleiner, groter, en met andere afbeeldingen. Het opbergboek wat ik kocht is, voor zo ver ik in de winkel kon zien, alleen te koop in het formaat wat ik net noemde.

DSC_1358

Het opbergboek is van de buitenkant net een echt boek, dat komt door de kaft en het lijkt net of er bladzijden in zitten als je het boek vanaf de zijkant bekijkt. Maar in plaats van bladzijden zit er een vak in voor spulletjes. Dat zie je als je de kaft optilt.

DSC_1356

Er zit een uitgebreid en diep vak in de doos, genoeg plaats voor allerlei troepjes.

DSC_1360

Aan de achterkant van het boek staat dezelfde afbeelding van de aangeklede hond als op de voorkant en op de rug van het boek is het wit/zwarte patroon doorgetrokken.

DSC_1363

Opbergboek voor waxinelichtjes

Ik had niet meteen een bestemming voor het boek – ik kocht hem in eerste instantie alleen omdat ik de hond zo leuk vond – maar inmiddels weet ik wat ik er in ga doen: waxinelichtjes. De kaars op de foto is te hoog, maar waxinelichtjes kunnen er prima in. Zo heeft mijn opbergboek gelijk een officiële functie. En hij gaat heel lekker ruiken, want ik heb allemaal geurkaarsjes om er in te doen. Tot morgen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge