VS okt 2

Hoi! Sjoerd en ik wonen nu meer dan drie jaar samen. Wowie. Ik ben net zo lang uit huis. In die tijd heb ik een heleboel dingen geleerd die ik eerst niet wist. Lees je mee?

1. Ik kan zelf een tweepersoonsbed opmaken.

Toen ik nog thuis woonde, had ik al moeite met mijn eenpersoonsbed. Hoe kreeg mijn moeder in hemelsnaam het dekbed in de hoes en hoe kreeg ze dat zo strak en netjes? En ook bij een tweepersoonsbed? In het begin ging dat nogal moeizaam bij mij, maar nu heb ik het helemaal onder de knie om ons bed netjes te verschonen en weer op te maken Ook handig!

DSC_0954

2. Strijken is niet leuk. Maar was wordt niet vanzelf kreukvrij.

Mijn moeder plant altijd vaste strijkmomenten in, maar ik niet. Ik vind strijken van overhemden best leuk, maar t-shirts en overige dingen: liever niet. Ik stel dat dus zo lang mogelijk uit. Ik zou wat meer op mijn moeder moeten lijken, met vaste strijkmomenten heb je een stok achter de deur. Of zo.

3. Het vergt veel creativiteit om te verzinnen wat we nú weer moeten eten.

Als in: wat eten we vandaag, en dan niet hetzelfde als vorige week? Sjoerd en ik doen één keer in de week boodschappen, zodat we zo min mogelijk met boodschappen doen of maaltijden verzinnen bezig zijn. Want om iedere keer iets leuks op tafel te zetten… Daar moet je best creatief voor zijn. Gelukkig verzinnen wij best aardige dingen met mijn recepten zoektips.

4. Nu stof ik de kamer wél.

Vroeger stofte ik rustig twee weken mijn slaapkamer niet. Of drie weken. Toen ik jong was maakte mijn moeder mijn kamer schoon, maar toen ik een puber was kon ik dat heus zelf wel doen. Maar het boeide me niet eigenlijk. Mijn moeder zei dan: ‘straks krijg je stoflongen, al dat stof is niet goed voor je hoor!’. Yeah right, stoflongen, dacht ik dan. Sinds ik op mezelf woon snap ik het allemaal en nu houd ik alles netjes bij. Ik word onrustig van een huis dat niet netjes (stoffig en rommelig) is. En stel je voor dat er ineens iemand op visite komt en er waait een stofwolk voorbij. Da’s ook zo wat 😉

Verjaardagstaart 12

5. Bakken is leuk.

Vroeger bakte ik wel eens een cake met mijn vader en mijn broertje. Maar meer niet. Nu ik op mezelf woon, bak ik veel vaker lekkere dingen. Taarten voor verjaardagen, traktaties voor het werk of gewoon omdat het kan. Ik vind bakken echt leuk, hoe ingewikkeld of tijdrovend het ook is. Het is ontspannend om te bakken en het is gezellig om het daarna met anderen op te eten.

Bedankt voor het lezen! Herken jij mijn ervaringen? 

6 Comments on 5x Geleerd sinds ik samenwoon

    • Ik strijk het dekbedovertrek niet, hihi. Je ligt er een keer onder en dan zie je niks meer van je levenswerk. Gewoon meteen vanuit de droger op het bed en je hebt bijna geen kreukels.

  1. Al zou ik het kunnen, ik vertik het om in mijn eentje het twee-persoonsbed te verschonen :S We slapen er samen in, we verschonen het bed dus ook … samen.
    Maar ik ben sowieso heel rg voor huishoudelijke taken delen. Dat schijnt ouderwets te zijn :S Wat doet je vent dan? Wat heeft hij dan geleerd van samenwonen?
    Daenelia plaatste onlangs… Masters of Sex, de serieMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge