DSC_1413

Zonder concealer onder mijn ogen zie ik er moe uit. Terwijl ik genoeg nachtrust neem en genoeg drink. Ik gebruik dus altijd concealer. Vloeibare concealer dekt aardig, maar de beste dekking krijg ik met cream concealer. Daar zit echter wel een gebruiksaanwijzing bij, om te zorgen dat de concealer niet in de lijntjes trekt bijvoorbeeld. Ik laat je zien hoe het wekt!

Vloeibare concealer versus cream concealer

Eerder hield ik al de concealer test. Ik testte verschillende vloeibare concealers op hun werking en dekking en de concealer van Bourjois kwam toen als beste uit de test. Hoewel de dekking best aardig was, was het niet optimaal. En puistjes kon ik er niet mee bedekken. Maar ik vond het voor toen voldoende. Ik had tegelijkertijd al een tijdje een cream concealer (de camouflage cream) van Catrice in de la liggen, maar omdat die zo vreselijk romig is, trekt hij snel in lijntjes. En daarom gebruikte ik hem nooit. Tot nu!

DSC_1407

Wat heb je nodig

  • Cream concealer, in dit geval gebruik ik de camouflage cream van Catrice.
  • Gezichtspoeder, ik gebruik de mattifying compact powder van Essence.
  • Een poederkwast of kleiner kwastje.

DSC_1408

DSC_1420

Mijn Essence gezichtspoeder is in kleur 04 Perfect Beige en de Catrice camouflage cream heb ik in kleur 010 Ivory.

DSC_1415

Stappenplan: smeren en fixeren

Breng de camouflage cream of concealer aan op de plekjes die je wilt verbergen. Bijvoorbeeld onder je ogen of op puistjes. Ik doe dit trouwens altijd stippend met mijn ringvinger.

Het voordeel van romige concealer is, dat hij ontzettend goed dekt. Ik heb bijvoorbeeld een mooi exemplaar van een puistje op mijn kin en hoewel hij rood is, zie je op de foto hierboven alleen een klein bobbeltje.

Afpoederen met gezichtspoeder

Na het aanbrengen van de concealer ga je deze fixeren met het gezichtspoeder. Met de poederkwast of een ander kwastje ga je de concealer met de poeder in je huid duwen. De poeder zorgt ervoor dat de concealer goed in de huid wordt geduwd en zo een beetje de romige textuur verliest, waardoor hij niet in de lijntjes trekt. De dekking van de concealer blijft echter hetzelfde en wordt zelfs beter, omdat je de concealer afwerkt met poeder.

DSC_1416

DSC_1409

Door deze fijne techniek heb ik (helaas voor hun) mijn Bourjois concealer en andere vloeibare concealers gedag gezegd en ik gebruik nu elke dag de camouflage cream van Catrice. Ook voor puistjes of ander onzuiverheden werkt hij ideaal! Beetje cream er op, afpoederen en je ziet niets meer van de donkere, rode of andere plekjes. Voila!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge