IMG_0961

Vanaf nu zal ik zo nu en dan een fotodagboek uploaden, waarin ik je laat zien wat ik allemaal mee maak! Vandaag in deel 1: Leurse Havenfeesten, vrieslollies en barbecueën!

Vrijdag

De Havenfeesten begonnen afgelopen vrijdag met een seniorenmiddag, maar aangezien mijn vriend en ik daar nog láng niet zijn, bleven we daar lekker van weg, hihi. Bovendien moesten we die middag nog werken. ‘s Avonds gingen we wel even kijken, toen was er een heuse Montmartre. We kochten daar ons schilderij met de koe (of stier).

DSC_0353

 Zaterdag

IMG_0919

Zaterdag was de dag van de paardenmarkt en een “gewone” markt met allerlei kraampjes vol met zelfgemaakte spulletjes. Aangezien de paardenmarkt mij een beetje zielig leek, met zo’n paardje aan een touw in de bloedhete zon, hoefde ik daar niet per se naartoe. Maar toen mijn vriend en ik toch even op pad gingen om de rest van de markt te bekijken, keken we ook even bij de paardenmarkt.

IMG_0928

IMG_0933

Het ging gelukkig goed met de paardjes, dus toen was het wel leuk om even te kijken. Al die kleine paardjes die zo schattig bij elkaar staan vond ik wel lief!

IMG_0939

De Geerkade was heel gezellig aangekleed met vlaggetjes, kraampjes en het water lag vol met bootjes. Normaal zijn er niet zoveel bootjes (eigenlijk niet één), maar speciaal voor de Havendagen waren ze allemaal van de haven naar de Geerkade gekomen. Gezellig!

IMG_0937

Er liep ook nog een heuse ganzenhoeder rond op de markt. Ik vind ganzen echt super eng. Ze kunnen enorm boos worden en rare geluiden maken. ‘t Zijn natuurlijk niet voor niets de beveiligers van sommige boerderijen. Deze meneer had gelukkig rustige ganzen meegenomen, die je eten kon geven. Ik heb er alleen een foto van gemaakt.

IMG_0961

Met al dat wandelen in de hete zon, moet de vochtbalans natuurlijk wel op peil worden gehouden. We kochten niets op de markt, maar gingen weer naar huis om in de tuin vrieslollies te eten! Super lekker met dat warme weer! Deze ijsjes zijn echt iets van vroeger, maar ze liggen nu nog steeds in de winkel. Precies dezelfde verpakking en dezelfde smaakjes als toen. Cool!

IMG_0974

Later die avond gingen mijn vriend en ik barbecueën. Even de barbecue warm maken met de snelstarter. Het rookte in elk geval al goed! Gelukkig waren de buren niet thuis 😉

IMG_0980

IMG_0981

Broodjes en vleesjes, jammie! En natuurlijk genieten van mijn mozzarellastokjes. Het broodmandje hebben we trouwens eens van de ouders van mijn vriend gekregen. Leuk en handig zo, dan kunnen er geen vliegjes bij de stokbroodjes.

Zondag

Gisteren begon om 10 uur ‘s ochtends de jaarmarkt. We hadden onder andere mijn ouders uitgenodigd om even een kijkje te gaan nemen op de markt en later te barbecueën, maar toen ik om 10 uur uit het raam keek, regende het. Boe. Gelukkig kwam onze visite pas om twee uur en toen het zover was, was alle regen verdwenen. Hoera!

De markt was echt enorm groot, veel groter dan de Montmartre van vrijdag en de markt van zaterdag. Er waren ook heel wat wegen afgesloten en dat stond nu vol met kraampjes. Echt een evenement op zich! Er kwamen daarom ook heel veel mensen op af. Los van mensen die op mijn slipper gingen staan, was het best genieten.

IMG_1009

Gezelligheid zo weer met al die bootjes!

IMG_1013

Gezelligheid! Met “onze” molen op de achtergrond.

IMG_1035

Daarna weer lekker barbecueën in onze tuin. De muziek van de feesttent konden we hier luid en duidelijk horen. We hebben dus lekker gehapt samen met (de cd van) Frans Bauer, Frans Duijts en nog meer Neerlandsch glorie. Ge-wel-dig. Ik had het niet willen missen. We sloten de barbecue af met ijs met aardbeien en slagroom, en….

DSC_0411

Een kopje thee 😉 Effe lekker acclimatiseren na die hitte. Toedeloe!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge