DSC_0981

Onze katten Mus en Mees gaan thuis altijd netjes op de kattenbak. Mijn vriend maakt de kattenbak ‘s ochtends en ‘s avonds schoon en als hij dat doet, komen Mus en Mees ook nog even gezellig plassen. Kun je het geloven? Na het plassen (en andere dingen) schudden ze hun pootjes niet uit. Gevolg: heel de ruimte om de heen kattenbak ligt onder het kattengrit. Dit “probleem” is vanaf nu verleden tijd dankzij het Iggsjön badmatje van Ikea!

DSC_0980

Hoe simpel kan het zijn. Wij waren pasgeleden bij Ikea om ons nieuwe dekbedovertrek uit te zoeken, en toen liep ik toevallig ook langs de afdeling met badmatjes. Wij hadden zelf geen nieuwe badmat nodig, dus ik kocht uiteraard niets. Tot ik mij later, natuurlijk toen we weer thuis waren, bedacht hoe ideaal een bepaald badmatje dat ik had gezien zou zijn. Om voor de kattenbak te leggen, om kattengrit te absorberen. Niet letterlijk absorberen, maar je snapt me wel.

DSC_0975

Ik ging een paar dagen later terug naar Ikea om het badmatje te kopen en hij ligt inmiddels al een paar dagen te shinen bij de kattenbak. En wat werkt het goed!

DSC_0977

Het badmatje van Ikea, de Iggsjön, is 60 x 30 centimeter en kostte € 3,99. Hij bestaat uit een bobbelige wit-zwart-grijze print en hij voelt plakkerig aan, waardoor alles wat er op valt, er op blijft liggen. De onderkant van de mat is voorzien van een plakkerige antisliplaag, waardoor de mat goed op zijn plaats blijft liggen.

DSC_0986

DSC_0983

Natuurlijk liggen er nog wel wat korreltjes kattengrit om de kattenbak heen, want dat houd je echt niet tegen. Maar het zijn veel minder korreltjes dan eerst. Nu is het gewoon een kwestie van een beetje eromheen stofzuigen, het kleedje uitkloppen en klaar.

DSC_0987

Wat Mus en Mees ervan vinden hebben ze mij nog niet laten weten, maar ik ga er vanuit dat ze het fijn vinden om lekker zacht uit de kattenbak te stappen na het toiletteren. Want dat is natuurlijk best sjiek zo.

3 Comments on Geen los kattengrit met Ikea Iggsjon badmat

    • Hoi Melanie, wij gebruiken deze kattenbak niet meer, omdat hij iets te klein was voor onze katten. We gebruiken nu een IKEA Samla bak, die is net zo handig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge