Clarins lotion milk 6

Ik wilde iets nieuws proberen om mijn gezicht te reinigen. Ik gebruikte tonic van Garnier en reinigingsmelk van Etos, maar ik wilde eens kijken of het hogere segment fijne producten te bieden had. Ik kwam uit bij een reinigingsmelk en tonic van Clarins. Ik gebruik de producten nu een tijdje en ik vertel je vandaag hoe dat bevalt!

De keuze voor Clarins

Een paar weken geleden stapte ik een parfumerie binnen om eens te kijken wat zij mij konden bieden aan gezichtsreiniging. In de eerste instantie wilde ik iets van Clinique kopen, maar de dame bij de parfumerie vertelde dat Clinique meer geschikt is voor de gevoelige huid. En mijn huid is vrij normaal. Bovendien voer je bij Clinique zeven stappen uit en dan is je gezicht pas gereinigd. Pardon, zeven stappen? Wat een tijd en wat een geld. De alternatieven waren de verzorgingslijnen van Chanel of van Clarins. Ik koos voor Clarins. Ik kocht een reinigingsmelk en tonic.

Clarins lotion milk 7

Cleansing Milk en Toning Lotion

De producten van Clarins lijken simpel door hun verpakking. Het gaat hier echter om een merk dat flink aan de prijs is. Daar tegenover staat wel dat de producten erg fijn zijn. De tonic bevat bijvoorbeeld geen alcohol en de reinigingsmelk is ontzettend zacht en romig.

Clarins lotion milk 4

Clarins lotion milk 2

Stap 1: Clarins Cleansing Milk

Als ik ‘s avonds mijn make-up verwijder, dan maak ik mijn ogen schoon met een make-up doekje van Etos. Ik weet dat dit niet goed is, maar anders krijg ik mijn wimpers niet goed schoon. En ik draag lenzen, dus ik smeer liever geen crème op mijn ogen. Een make-up doekje werkt daarom het fijnste voor mij. Daarna breng ik de cleansing milk van Clarins in drie pompjes aan op een watje (voor de foto hier onder breng ik het aan op mijn hand).

Clarins milk

Het valt mij op dat de melk een stevige en volle crème is. Reinigingsmelk van Etos is bijvoorbeeld veel wateriger en loopt zo van het watje af. De melk van Clarins blijft op zijn plaats. Ik maak mijn gezicht schoon met het watje. De reinigingsmelk smeert fijn uit (het is niet droog of stroperig) en dat vind ik prettig.

Stap 2: Cleansing Milk verwijderen met water

Vervolgens maak ik een watje nat met water en verwijder ik de melk van mijn gezicht. Voorheen gebruikte ik reinigingsmelk en daarna meteen tonic, maar bij de parfumerie leerde ik dat het beter is om de melk eerst met water te verwijderen. Dat vinden de poriën fijner. Oké!

Clarins lotion milk 3

Stap 3: Clarins Toning Lotion

De toning lotion, ofwel tonic, is de volgende stap in mijn reinigingsroutine. De tonic is geel van kleur en ruikt vrij sterk. Toch zit er geen alcohol in. Ik breng wat drupjes aan op een watje en verwijder de laatste restjes make-up van mijn gezicht.

De eerste keer dat ik deze tonic gebruikte, leek het of mijn huid iets trekkerig werd. Net als met het rozenwater van Kruidvat. Ik zat dus al weer te balen. Maar: gelukkig wat dat maar één keer. Nu kan mijn huid het prima hebben. Mijn huid blijft schoon, glad en droog achter.

Clarins lotion milk 1

Mees vindt het ook erg interessant, zoals gewoonlijk!

Clarins lotion milk 5

Gezichtsreiniging van Clarins: tevreden!

Ik gebruik deze producten nu al een tijdje en ik ben erg tevreden. Ik kreeg bij mijn aankoop van deze twee producten trouwens proefmonsters van de bijbehorende dag- en nachtcrème. Die werkten erg fijn, maar die kosten rond de 50 en 60 euro per potje. Hallo zeg. Voor de hydratatie van mijn huid gebruik ik voorlopig gewoon nog mijn dag- en nachtcrème van Nivea.

Ik betaalde (in de sale) € 19,99 voor de cleansing milk en € 17,78 voor de toning lotion.

Wat vind jij fijne reinigingsproducten?

5 Comments on Gezichtsverzorging van Clarins

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge