DSC_0499

Hoi! Ieder mens heeft zo zijn rituelen. Ochtendrituelen, avondrituelen. Ik vertelde je eerder over mijn digitale routine, een onderdeel van mijn ochtendroutine. Maar gedurende de dag heb ik nog veel meer dingen die ik steeds weer op dezelfde manier doe. Kijk mee naar mijn dagelijkse, doordeweekse rituelen 🙂

Iedere ochtend: social media en bellen met mama

Ik begin de ochtend standaard met het checken van mijn e-mail, Facebook en Instagram. Daarna ga ik naar de badkamer om mijn lenzen in te doen, mijzelf op te maken en dan ga ik weer naar de slaapkamer om mijn kleding aan te trekken. Met lenzen in gaat kleding uitzoeken toch iets beter. Vervolgens ga ik ontbijten, mijn tanden poetsen en beginnen aan mijn dag. Ik bel ‘s ochtends ook wel eens met mijn moeder, om even lekker met elkaar te kletsen voor het echte werk begint. Maar vaak genoeg bellen we ook ‘s avonds.

DSC_0895

Elke middag: boterham met worst

Iedere middag eet ik drie boterhammen. Eén met kaas, één met cervelaatworst en één met boterhammenworst. Dat lijkt best saai en eentonig, maar ik vind het heerlijk. Ik koop altijd verschillende soorten brood; dus het brood zelf wisselt wel dagelijks. Valt alweer mee, hè! Mijn brood spoel ik weg met een beker Optimel en een kopje thee. De thee blijft trouwens terugkomen gedurende mijn dag: overdag drink ik alleen maar thee. Helemaal nu; ik word er lekker warm van. Tussen de lunch en het avondeten snoep of eet ik verder niks. Dat is de reden dat ik tussen de middag drie boterhammen eet: anders houd ik het niet vol om niet te snoepen voor het avondeten.

IMG_0555

‘s Avonds: bloggen, tv kijken, Mus en Mees opvoeden

Na het avondeten gaat mijn vriend de pannen afwassen en de aanrecht en kookplaat schoonmaken; ik hoef dat niet te doen omdat ik iedere avond kook. Bof ik even! Ondertussen begin ik aan een nieuw blogartikel of lees ik een boek. Ik ben nu in een nieuw boek van Esther Verhoef bezig, Close-Up, en daar moet ik echt iedere dag even in lezen.

Tegen een uur of zeven of half acht ga ik als ik zin heb op de crosstrainer staan (met die kou heb ik iets minder zin), en daarna douchen. Ik vind het fijn om vroeg op de avond te douchen. Zeker als ik mijn haar moet wassen. Dat wil ik liever niet doen vlak voor ik naar bed ga. Dan wordt het weer zo laat!

Mijn vriend is twee avonden in de week druk met een cursus, en op die avonden hang ik alleen voor de tv. Op de avonden dat Sjoerd vrij is, zitten we samen op de bank met een pot thee en wat lekkers. Gewoon samen gezellig tv kijken is al fijn. Als we tegen een uur of elf gaan slapen, dan roepen we Mus en Mees om met ons mee naar boven te komen. Mus en Mees hebben een eigen slaapkamer boven, en daar slapen ze ook echt ‘s nachts. Mus en Mees zijn op dat moment van roepen stokdoof, want ze gaan bijna nooit uit eigen beweging naar boven. Ze laten zich liever dragen. Tja, katten hebben bedienden en honden hebben bazen. Dus dat gaat ook nu weer op.

DSC_1366 (2)

Tussendoor

Tussen de bedrijven door moet ik natuurlijk ook poetsen, wassen, strijken en boodschappen doen. Maar dat is zo oninteressant, dat ik je daar niet mee lastig val. Tot morgen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge