IMG_1322

Met katten in huis ziet de omgeving er toch iets anders uit dan anders. Naast wat plukken haar hier en daar, merk ik dat aan nog veel meer dingen. Kijk maar…

Kattenpootjes op het aanrecht

Ik verbaas mij er steeds weer over hoeveel afdrukken van kattenpootjes er op ons aanrecht staan. We maken het altijd heel goed schoon, maar je draait je om en de pootjes zijn er weer! Ik denk dat het komt omdat Mus en Mees altijd in de gootsteen op zoek zijn naar vers water of broodkruimels, en vervolgens lopen ze met hun natte pootjes verder over de aanrecht, op zoek naar nieuwe avonturen.

IMG_9927

Pootjes en neusjes op de ramen

Blaadjes, vogels, mensen, honden: genoeg redenen om tegen de ramen aan te springen met neus of poot. Als ik zou willen, dan kan ik hier elke week de ramen zemen. Maar dat wil ik niet 😉

IMG_3312

Vissenvoerdief

Mus is dol op plastic. Ze loopt graag met deksels en verpakkingen in haar mondje door de kamer te paraderen. Toevallig heeft ons potje vissenvoer een plastic deksel. Normaal stond het potje vissenvoer altijd bij het aquarium, maar Mus heeft dat potje al een aantal keer op de grond gegooid en opengemaakt (vraag mij niet hoe), zodat ze met het dekseltje kon spelen. En van het vissenvoer proeven. Het potje vissenvoer staat daarom nu veilig in de kast opgeborgen.

DSC_0308

Geen bloemetjes, takjes, plantjes

Bloemstukken of mooie boeketten zijn niet veilig hier in huis. Hoewel het nu al een stuk minder erg is dan toen Mus en Mees nog klein waren, vinden ze het alsnog leuk om bloemstukken uit elkaar te trekken of hun tanden in een stukje versieringshout te zetten. Bepaalde bloemstukjes of bloemetjes koop ik daarom niet, hoe gezellig het ook zou staan. De houten krans die ik laatst bij Intratuin kocht, is helaas ook niet helemaal veilig. Maar ik blijf moed houden.

Deur dicht!

Bij ons boven zitten alle deuren dicht, behalve de deur van de kattenkamer. Daar mogen Mus en Mees altijd komen (de kattenbak staat daar ook), maar in de andere kamers zijn ze niet welkom. Ik vind Mus en Mees heel lief, maar ik hoef geen kat in mijn bed. Dat hebben we één keer geprobeerd – met het eerste nachtje in ons nieuwe huis – en dat was één keer maar nooit meer. En ach, Mus en Mees weten niet beter.

IMG_1561

Met katten in huis is het leven dus nooit meer hetzelfde! Maar het is ook wel mega gezellig, dus ik zou ze niet willen missen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge