DSC_0255

Ik heb van huis uit erg lichte wenkbrauwen. Als ik daar niets aan doe, dan kijk ik continu verbaasd. Oké, dat valt ook wel mee, maar ik kleur mijn wenkbrauwen graag bij. Ik laat je vandaag zien hoe ik dat doe. Kijk je mee naar mijn wenkbrauwroutine?

Halve wenkbrauwen

Mijn wenkbrauwen zijn eigenlijk best apart: het begin – het bredere stuk aan de kant van mijn neus – is donkerder en het loopt naar buiten toe licht uit. Als je dat van een afstandje bekijkt heb ik halve wenkbrauwen. En dat ziet er natuurlijk raar uit. Het lijkt altijd net of ik verbaasd kijk of dat er iets raars met mij is. Ik verf mijn wenkbrauwen soms, maar ik werk ze ook graag bij met wenkbrauwpoeder.

Het voordeel van lichte wenkbrauwen is trouwens wel dat ik ze niet vaak hoef te epileren: je ziet de verdwaalde haartjes toch bijna niet! Alleen als ik het zelf niet meer aankan, of als ik bij de schoonheidsspecialiste ben, worden mijn wenkbrauwen geëpileerd.

DSC_0265

De situatie au naturel

Dit is het verhaal. Zonder bij te werken, vallen mijn wenkbrauwen behoorlijk weg. Zie je dat het stukje bij mijn neus donkerder is dan het buitenste stuk? Dat vind ik niet mooi en mijn blik ziet er ook een beetje half/half uit.

DSC_0286

Mijn held: DA eyebrow kit

Mijn favoriete wenkbrauwpoeder zit in een eyebrow kit van DA. Ik heb dit doosje al een paar jaar en ik heb eigenlijk geen idee of je het nu nog kunt kopen. Ik doe er al heel lang mee en nog steeds zit de pan best vol. Goede koop dus! De bedrukking is er een beetje afgesleten, het bewijs dat ik dit vaak gebruik 😉

DSC_0292

Is het te zien welke kleur ik gebruik? Ik gebruik de donkere kleur van de twee. Met de medium kleur bereik ik weinig effect, de donkere kleur is precies goed. Met het stevige, schuin afgesneden kwastje dat bij deze kit zit (in het midden zie je het kwastje) kan ik de poeder goed aanbrengen.

DSC_0275

Wenkbrauwen bij poederen: mijn stap voor stap

Als ik mijn wenkbrauwen ga inkleuren, dan dip ik het kwastje in de poeder en dan ga ik aan de slag. Ik begin altijd bij de tweede helft van mijn wenkbrauwen (het dunne stukje dat schuin omlaag gaat) en daarna doe ik pas het begin en de hoek van mijn wenkbrauw. Ik weet niet precies waarom ik dat zo doe, maar ik denk omdat ik bang ben dat ik mijn wenkbrauw anders te hoog of te scherp maak.

DSC_0270

DSC_0266

Links versus rechts: met en zonder wenkbrauwpoeder

Voor: links is bijgewerkt en rechts nog niet. zie je het verschil? Mijn linker wenkbrauw heeft veel meer vorm en mijn oog lijkt op de één of andere manier groter dan mijn rechter oog.

DSC_0261

Na! Ik zie wel dat mijn rechter wenkbrauw nog iets donkerder had gemogen ten opzichte van mijn linker wenkbrauw, maar het kan prima zo. Waarschijnlijk zie ik het verschil zelf beter dan ieder ander.

DSC_0274

DSC_0283

Wenkbrauwen ingekleurd

Het resultaat! Ik vind poeder fijn werken, maar ik vind het niet altijd ideaal. Als ik het warm heb, dan smeert de poeder een beetje lastig en krijg ik al gauw donkere strepen in plaats van een lichte opvulling. Maar ja, als dat alles is. Mijn blik wordt er een stuk opener van en je ziet mijn wenkbrauwen tenminste weer. Fijne dag!

3 Comments on Mijn wenkbrauwroutine

    • Over Anastasia hoor ik ook goede dingen inderdaad! Misschien ga ik dat een keer proberen als dit poeder op is 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge