DSC_0267

Even geleden schreef ik over mijn nieuwe nagellak van Essie, Sole Mate, en dat ik naast deze donkerrode kleur nog een donkere lak van Essie had gekocht met een paarse ondertoon. Dat is Luxedo en in dit artikel laat ik ‘m je zien.

Eerste indruk Luxedo Essie

De kleur is ontzettend diep paars. Zo donker dat het bijna zwart lijkt. Ik heb mijn best gedaan duidelijke foto’s te maken – en houd maar even in je achterhoofd dat het dus paars is. Het leek mij een mooie chique winterse kleur. Het kwastje is net als andere lakjes van Essie fijn breed, waardoor ik in één beweging een hele nagel kan voorzien van Luxedo. Handy!

DSC_0269

De kleur

Luxedo is een vervolg op het rode Sole Mate, een paar stappen verder en wat tinten donkerder zit je op Luxedo. Warm en met een paarse ondertoon.

DSC_0261

Lakken en drogen

Deze lak is vrij snel droog. Laagje één droogt heel erg snel en laag twee duurt iets langer maar is alsnog vrij snel droog. Ik heb twee laagjes van Luxedo gebruikt, maar de kleur is zo donker en dik, dat hij na één laagje ook al voldoende dekt. Ik heb wederom bijna niet gemorst bij het lakken, met dank aan het fijne kwastje. De kleur vind ik wel een beetje moeilijk.

DSC_0259

Met flits, op mijn wijsvinger zie je een tikkeltje paars terug

DSC_0261

Zonder flits maar bij daglicht; ‘t lijkt net zwart…

DSC_0264

Conclusie

Luxedo is een intense en donkere kleur, hij is donkerpaars maar het lijkt bijna zwart. En dat vind ik een klein beetje jammer. Hij lakt in elk geval prima. Ik had wel na dag twee al een chip op één vinger, terwijl ik geen wilde dingen had gedaan. Zonde. Maar ik gebruik dan ook geen top coat. Dus wellicht is dat het probleem.

DSC_0266

Prijs en verkooppunten

Nagellak van Essie is te koop bij onder andere Etos of bij bol.com voor € 9,99 per flesje van 13,5 ml.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge