DSC_0324

IKEA verkoopt dit seizoen ontzettend leuke tuinsets. Hoewel een aantal sets volgens mij voor op het balkon bedoeld is (klein, makkelijk in te klappen), kochten wij gewoon zo’n tuinset voor in de achtertuin. We hadden nog een leuk plaatsje over in de tuin en daar staat nu tuinset Askholmen. Kijk je mee?

De aankleding in onze achtertuin

Onze achtertuin was al aardig aangekleed met een tuintafel om aan te eten en een loungebank. En natuurlijk wat plantjes. Toch hadden we nog een lange strook over waar niets stond en dat wilde ik graag gezellig aankleden. Toen ik de leuke buitencollectie van IKEA zag, was ik verkocht! Sjoerd gelukkig ook. En daar is ons nieuwe tuinsetje.

DSC_0322

Van de serie Askholmen zijn verschillende versies beschikbaar. Wij hebben de versie bestaande uit één klaptafel en twee klapstoelen. Een prima en gezellig zitje zo.

DSC_0325

Afmetingen, materiaal en onderhoud

De tafel is 62 cm lang, 60 cm breed en 73 cm hoog. De stoelen zijn 36 cm breed, 49 cm diep en 87 cm hoog. Het zitgedeelte is 46 cm hoog. De set is gemaakt van massief acacia met daarover een laag beits op acrielbasis. Om het setje netjes te houden moeten we het zelf ook beitsen of behandelen met houtlazuur. Maar nu hoeft dat nog niet. In de winter en met slecht weer moet deze set naar binnen.

DSC_0323

Mees was toevallig een vliegje aan het vangen. Actiefoto!

DSC_0326

Fleurig dienblad

Op het tafeltje staat nu een grijs dienblad (ooit gekocht bij Blokker) met een potje met een Spaanse margriet erin en wat glaasjes voor een kaarsje. Ik heb er ook al eens een los plantje op gezet. Omdat het zo’n basic en grappig tafeltje is, past er van alles op en bij.

Wij hebben ook al een paar keer aan het tafeltje gegeten. Dat ging prima!

DSC_0329

DSC_0325

Prijs

Deze tuinset kost € 59,95 en is te koop bij IKEA. De stoeltjes kunnen nog opgefleurd worden met kussentjes, maar wij laten het lekker zo. Fijne dag!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge