IKEA Cactaceae bloem 4

Een tijdje geleden kocht ik bij IKEA de Cactaceae, een setje van drie kleine cactussen in leuke groene potjes. Tot mijn verbazing staat één van de cactussen nu in bloei! Er groeien een paar schattige roze bloemetjes op. Dit cactusje heeft ook de zomer in zijn bol!

IKEA Cactaceae

Terwijl ik dit artikel schrijf, zoek ik ook even de afbeeldingen van mijn vorige IKEA Cactaceae artikel erbij. Zo zie ik, dat de cactussen in de tussentijd al een stuk gegroeid zijn! Ze zijn een stuk langer geworden. En één van de drie heeft dus zelfs lieve bloemetjes gekregen. Een leuke, onverwachte touch.

IKEA Cactaceae bloem 1

IKEA Cactaceae 2

 Zo waren de cactussen eerst! Petit hè?

IKEA Cactaceae bloem 3

IKEA Cactaceae bloem 2

Welterusten

De bloemetjes staan op deze foto’s in volle bloei. Maar iedere dag is het weer anders! De bloemetjes zijn om beurten open. Alsof ze gevoelig zijn voor licht, warmte of iets anders?

IKEA Cactaceae bloem 5

Een paar dagen later is het linker bloempje open en de rechter in rust. Best grappig om te zien!

Ik ben benieuwd wat voor verrassingen dit trio nog meer in petto heeft.

Liefs,
Suzanne

Lees ook:

♥ Prikkelende make-over kaarsenplateau met IKEA Cactaceae
♥ Kaarsenplateau van Blokker

2 Comments on Cactus IKEA Cactaceae in bloei

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge