DSC_0189

Foundation vind ik een geweldig fijn product. Ik gebruik het iedere dag. Met foundation maskeer ik niet alleen rode vlekjes, ik geef mijn gezicht ook een gezellig kleurtje. Mijn favoriete foundation van dit moment is Max Factor Face Finity, een primer, concealer en foundation in één. Handig!

De producten van Max Factor

Ik vind de producten van Max Factor erg fijn. Zo gebruik ik al jaren mascara van Max Factor en ook de foundation is al een tijdje mijn favoriet. De producten van Max Factor werken fijn, blijven goed zitten en zijn kwalitatief goed. Sommige producten zijn wat aan de prijs, maar dat heb ik er voor over als ik me bedenk hoe fijn het allemaal werkt, hoe mooi het resultaat is en hoe lang ik met de producten doe.

DSC_0183

Eerste indruk en verpakking van de Face Finity foundation

De Face Finity foundation komt in een doorzichtige pompflacon met een losse dop. Ik vind het flesje er mooi uit zien. Het pompje, waarmee je de foundation oppompt, is zwart met goud en doet hierdoor chique aan. Het flesje is voorzien van een zwarte bedrukking met een gouden touch. Omdat het flesje doorzichtig is, zie je meteen met welke kleur foundation je te maken hebt. De kleur die het beste bij mij past is 65 Rose Beige.

DSC_0187

Wat belooft de foundation?

De foundation zorgt volgens het flesje voor een all day flawless huid en er zit ook nog eens SPF 20 in voor bescherming tegen de UV-stralen van de zon. Bovendien werkt het product als een primer, concealer én als foundation tegelijk. In plaats van allerlei losse producten te gebruiken, moet dit ene product dus voldoen.

DSC_0184

Op de achterkant van het flesje staat informatie over de inhoud van het flesje (primer, concealer en foundation) en de inhoud: 30 ml.

DSC_0196

Dosering en kleur

Eén pompje op het flesje geeft foundation af ter grootte van een erwtje. Op mijn hand is de kleur niet echt veelbelovend, maar op mijn kaak juist weer wel. En dat is de bedoeling. Dit erwtje is genoeg voor mijn hele gezicht.

DSC_0200

DSC_0180

Foundation + dagcrème = ideale combinatie

Hoewel de beloftes van de Face Finity foundation heel goed klinken, vind ik het fijn om de foundation te mengen met een dagcrème. Ik gebruik zelf een dagcrème van Nivea. Hierdoor doseer ik de foundation beter (de kleur wordt minder sterk) en ik voed mijn huid extra. Een drupje foundation gemengd met een drupje dagcrème vind ik het fijnste werken.

DSC_0191

Nivea voedende dagcrème

Ik gebruik dagelijks, tegelijk met de foundation, de voedende dagcrème van Nivea, die in een staande tube zit. Omdat de dagcrème in een tube zit, houd je de boel lekker hygiënisch (je hoeft niet met je vinger in het product). Net als met de pompflacon van de Max Factor foundation.

DSC_0192

De dagcrème belooft intensief te hydrateren, de huid te voeden én de huid te beschermen met SPF 15. Tel daarbij de beschermende factor van de foundation bij op en ik denk dat mijn huid het prima vindt.

DSC_0255

Resultaat

De foundation in combinatie met de rest van mijn make-up. De dekking is goed, ook verdund en gemengd met de dagcrème. Ik gebruik onder mijn ogen nog wel een extra concealer van Catrice, voor een iets meer wakkere blik.

Prijs en verkooppunten

De foundation en andere producten van Max Factor zijn te koop bij de drogisterij. Ook de dagcrème van Nivea koop je bij de drogisterij.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge