DSC_0534

Paniek: een vlek op je Uggs. Ik had dat gevoel dit weekend. Tijdens het koken viel het dopje van de fles zonnebloemolie van de aanrecht af, zo op mijn geliefde laars. Balen! Gelukkig heb ik de oplossing gevonden om een vlek van Uggs te verwijderen. En die deel ik natuurlijk met je.

DSC_0528

Zonnebloemolie

In mijn geval ging het dus om een vlek van zonnebloemolie op mijn, grijze, Uggs. Het was maar het dopje dat viel, maar toch liet de olie een nare vlek achter. Een donkere vlek in de grijze stof. Au! Olie an sich is natuurlijk al vreselijk vervelend om ergens vanaf te poetsen, maar van Uggs helemaal.

DSC_0529

Water en keukenpapier: helpt niet

Ik probeerde de vlek eerst weg te poetsen met water, maar dat haalde niets uit. Deppen met een keukenpapiertje – dat zuigt de olie wel op, dacht ik – hielp ook niet. De vlek bleef maar zichtbaar op de neus van mijn laars. Ik vond het vreselijk vervelend, want ik had ze dit weekend weer voor het eerst aan sinds ik ze vorig jaar nieuw had gekocht.

DSC_0526

Mijn vriend Sjoerd vond mij ook erg zielig, en die besloot even op internet te kijken. Omdat ik ondertussen eten aan het koken was, had ik daar even niet aan gedacht. Sjoerd vond al gauw het ideale trucje en ik heb dat geprobeerd. Het werkt!

DSC_0535

Hoe verwijder je een vlek op je Uggs?

Smeer de vlek in met krijt! Gewoon, schoolkrijt. Smeer de vlek goed in. Laat dat zo een nachtje staan en wrijf het krijtstof de volgende dag voorzichtig weg. De krijtdeeltjes nemen de olie op en zuigen de vlek weg. Let op: het verwijderen van krijt gaat langzaam, omdat de stof van Uggs zacht is. Wees voorzichtig en heb geduld.

DSC_05292

Krijt werkt ideaal

Mijn Uggs zijn bijna weer als nieuw. Ik zie nog een klein stukje van het vlekje, maar dat komt omdat ik eerst met water en keukenpapier aan de slag ben gegaan. Wanneer ik gelijk krijt op de vlek had gesmeerd, dan was de vlek waarschijnlijk helemaal weg nu. Maar ik ben blij!

DSC_0533

Ik kan mijn Uggs nu weer met een gerust hart dragen, zonder dat ik mij erger aan die vlek. De volgende keer als ik ga koken, doe ik ze trouwens uit. Want een ezel…

 

1 Comment on Vlek op Uggs verwijderen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge