IKEA Stall schoenenkast 1

Onze hal was een beetje rommelig. Ja, ik zeg het eerlijk. Er lagen allemaal schoenen op de grond onder de kapstok en dat zag er niet heel erg netjes uit. Vorige week kochten wij bij IKEA de Ställ, een schoenenkast met vier vakken, goed voor acht paar schoenen. En kijk eens hoe netjes en mooi onze hal er nu uit ziet!

Verbouwing van de gang

Nu vraag jij je natuurlijk af waarom we niet eerder een oplossing voor de schoenenrommel hadden bedacht. Nou, dat komt omdat er op de plaats waar de Ställ nu staat, eerst een verwarming hing. Omdat we die nooit aan deden – we hebben overal vloerverwarming – hebben we die verwarming laten afdoppen. Toen kwam de ideale ruimte vrij voor een mooie schoenenkast!

Schoenen

Dit was de situatie eerst, een beetje rommelig, toch? Dus werd het tijd voor een oplossing. Mijn man en ik hebben bij diverse winkels naar een mooi kastje gezocht, maar Leen Bakker, Xenos, Kwantum, Trend Hopper, De Bommel – eigenlijk een hele hoop winkels op de woonboulevard in Breda – hadden geen passende kastjes. Uiteindelijk vonden we bij de goede, oude en vertrouwde IKEA hét passende kastje. Niet te groot, niet te diep (dat was voornamelijk het probleem bij andere kastjes) en makkelijk in elkaar te zetten.

IKEA Stall schoenenkast 2

IKEA Ställ

En dit is hem dan, staat leuk uitgeställd zo, hè? Ik heb op het kastje een paar foto’s van onze bruiloft op gezet, een plantje (ook van IKEA, vindt ‘ie vast leuk) en een paar kaarsjes.

IKEA Stall schoenenkast 4

Ruimte voor acht paar schoenen

Ons schoenenkastje heeft ruimte voor acht paar schoenen. Schoenen zonder hakken, zo bleek. Schoenen met hakken passen soms wel en soms niet. Ik leg mijn schoenen daarom maar op hun zij in het kastje in plaats van rechtop. Zo kan het ook!

Oh, even een tip, als jij ook een schoenenkastje wilt kopen: let op dat de lades diep genoeg zijn voor jouw schoenen! Ik las op internet, toen ik wat inspiratie aan het op doen was van het aanbod, dat niet alle kasten even diep zijn voor alle schoenmaten. Gelukkig is deze kast van IKEA geschikt voor onze voetjes, de schoenen van mijn man passen er met gemak in.

IKEA Stall schoenenkast 3

Tadaa

Het resultaat. Wij zijn er heel blij mee zo. Ik kan niet plechtig beloven dat er nooit meer een schoentje onder de kapstok zal slingeren (helemaal niet met Sinterklaas in het land), maar het zal in ieder geval nooit meer zo worden zoals het was.

IKEA Ställ kost € 89,95 en is verkrijgbaar in wit- en houtkleur. De productspecificaties vind je op de website van IKEA.

Lees ook:

♥ IKEA Skurar sierpot voor kwasten en make-up
♥ Tuinset IKEA Askholmen
♥ Interieurstyling – vloerkleed IKEA Gaser

6 Comments on Schoenen en hal opgeruimd met IKEA Ställ

  1. Hoi Suzanne,

    Dat ziet er prachtig uit. Ik ben ook op zoek naar een soorgelijke (schoenen)kast, echter kan ik nergens, ook niet bij Ikea, de afmeting van de diepte van het kastje vinden. Kan je mij van deze informatie voorzien?

    Hoor het graag.

    Groet,
    Lies

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge