VS 1179

Dag juli, hoi augustus! Wat ging de maand juli snel voorbij zeg. En nu is het alweer augustus. Ik ga vanaf nu iedere maand een fotoalbum voor jullie maken, waarin ik laat zien hoe mijn afgelopen maand was. Vandaag in deel 1 is juli aan de beurt! We beleefden een hittegolf, veel gezelligheid en Mus en Mees waren er natuurlijk ook steeds bij!

VS 107

Eerste week juli

De maand begint goed: naar aanleiding van mijn advertorial over een webshop, mag ik iets uitzoeken. Ik kies dit horloge. Hij is wit met een rubber bandje en de wijzerplaat is lekker bling-bling.

VS 271

Lekker buiten eten! Genieten hoor.

VS 371

Het eerste weekend van de maand begint voor ons al op vrijdag. We gaan shoppen in Roosendaal en eten bij Het Hooihuis. Ik neem een salade met garnalen. Het terras wordt aangevallen door onweersbeestjes (van die kleine kriebelbeestjes), dus dat vind ik iets minder. Gelukkig is mijn salade onweerstaanbaar (ja, leuk woordgrapje).

VS 372

Sjoerd kiest voor een clubsandwich. De kaas die erop zit, tovert hij weg in zijn servet. Sjoerd vindt kaas maar niks. Gelukkig smaakt zijn broodje alsnog heel lekker zo.

VS 373

Mus kruipt thuis meteen in een van de tasjes waar mijn nieuwe aankopen in hebben gezeten. Gevalletje kat in de zak dus!

VS 471

Het warme weer wat we dat weekend krijgen, is ronduit zielig voor de beestjes. Hoewel wij het echt koel proberen te houden binnen, is het toch 26 graden binnen. Ik wikkel Mus in een natte theedoek en dat vindt ze best lekker, voor even dan.

VS 472

Mees is grappig aan het dromen, maar op de foto ziet het eruit alsof hij flink voor pampus ligt, haha.

VS 571

Ik show mijn nieuwe playsuit van Shoeby. De gang is een beetje rommelig, omdat Sjoerd en ik wat spullen van “thuis” hebben meegekregen.

VS 572

Trots op mijn Strong Annabelle! Vorig jaar nieuw geplant en wat zijn de bloemen nu al groot en mooi!

VS 573

Zóóó groot.

VS 574

Er komt niet veel geur af van de bloem, maar ik vind het wel een leuke foto.

VS 575

Salades zijn altijd lekker als het zo warm is. Ik flans iets in elkaar met sla, avocado, paprika, tomaatjes, komkommer, appel en eitjes. Smaakt goed!

VS 671

Tweede week juli

VS 771

Ik ben hier niet hoor, zegt Mees.

VS 772

Nee, ik ben er echt niet!

VS 971

Naar aanleiding van mijn artikel over mijn nieuwe schoenen van Omoda, waarin ik schreef dat de schoentjes nu al vies zijn geworden en kapot gaan, krijg ik een pakketje om de schoentjes op te lappen. Het lukt best aardig, maar niet meer zoals het was. Jammer, maar toch lief van Omoda.

VS 972

We zijn tussendoor aan het Netflixen (ja, daar heb ik een werkwoord van gemaakt) en daar hoort af en toe popcorn bij!

VS 1171

In het tweede weekend van juli bezoeken we mijn schoonmoeder. Zij woont in de buurt van Hoorn en omdat het zulk lekker weer is, gaan we even de toerist uithangen in Hoorn.

VS 1173

Ik vind Hoorn erg mooi, ik hou wel van die oude steden waar de gevels een beetje verzakt zijn en waar het oude vanaf straalt.

VS 1174

Ja, al het bier is voor Suzanne. Leuk.

VS 1175

VS 1176

VS 1177

De scheepsjongens van Bontekoe zitten er nog! Een paar jaar geleden zijn mijn vader, moeder, broer en ik hier ook geweest. De foto van toen heb ik ook nog. Wel grappig.

VS 1178

VS 1179

Na een gezellig rondje shoppen, wandelen en terrassen gaan we thuis in de tuin zitten. Lekker even uithangen, boekjes lezen en gezellig kletsen.

VS 1172

Inmiddels hebben we gegeten en is het iets frisser, dus de vesten gaan aan. Sjoerd morst ondertussen chocolade ijs op zijn nieuwe polo. Dat moet er af. Het is een interessante gebeurtenis.

VS 1180

De gashaard gaat aan. Daar komt me toch een warmte vanaf! Het is meteen lekker warm buiten. We blijven buiten tot het donker wordt en luisteren Spotify en WC Experience, Sjoerd ligt in een deuk van die teksten. Ik vind ze zelf ook wel grappig, hihi.

VS 1272

De volgende dag is het maar snertweer. Regen en wind overheersen. Het is gelukkig niet koud buiten, maar ook niet echt aantrekkelijk. Toch gaan we erop uit. We gaan naar Medemblik en daar is deze locomotief nog in werking. Leuk stationnetje ook.

VS 1273

Deze mama eend en haar jonkies zijn zo lief! We rijden na ons wandelingetje door het centrum nog een klein rondje door de buurt – de man van mijn schoonmoeder is daar heel bekend – en na een leuk ritje gaan we langzaam aan thuis weer inpakken en op weg naar Etten-Leur.

VS 1274

Oh, wat zijn Mus en Mees blij als we weer thuis zijn. We kroelen wat af met ze.

VS 1275

Miauw.

VS 1471

Derde week juli

Wauw, Mees ligt op mijn schoot. Dat komt omdat ik chips heb. Anders komt hij niet. Slimmerd.

VS 1572

VS 1771

De week zelf is rustig. We werken. Op vrijdag gaan we eten met de oma van Sjoerd. We gaan naar de Chinees op de Markt in Etten-Leur en die heeft van die lekkere gerechten! Jammie. Oma kiest garnalen en wij kiezen vlees. Lekker met saus en groente. Het is heel gezellig en we sluiten af met een ijsje.

VS 1871

Het is zaterdagochtend en Mees zit bovenaan de trap. Wat is er aan de hand?

VS 1872

We willen naar beneden!, zeggen Mus en Mees. Maar Sjoerd is de vloer aan het dweilen. Daarom moeten we even boven blijven met z’n allen.

VS 1873

VS 1874

VS 1875

Boe, het is ineens hard gaan regenen in het weekend. Mijn Strong Annabelle blijkt toch niet zo sterk. Een paar stengels zijn geknakt.

VS 1971

Ik maak mijn geurstokjes klaar om weg te zetten in de badkamer. Ik kreeg ze twee jaar geleden van mijn broer voor mijn verjaardag. Wie wat bewaart heeft wat! Onze badkamer ruikt nu lekker naar Lavendel.

VS 1972

Bij het eten hebben we altijd een extra stuk vlees op tafel. Altijd haha.

VS 2071

Vierde week juli

Het is vakantietijd. Ik ben nu lekker snel op mijn werk, want er is een stuk minder verkeer op de weg.

VS 2072

De buren op mijn werk zijn een week weg. Ik zorg voor de kanaries, die ik Jut & Jul doop. Ze fluiten de hele dag door, best gezellig!

VS 2073

Thuis drinken we lekker ijsthee en Spa fruit in grote glazen met ijsblokjes.

VS 2371

Donderdag gaan we eten bij Merlina in Breda. De sushi smaakt weer goed en we sluiten af met ijs.

VS 2372

Lekker hoor, zo met dat warme weer.

VS 2373

Vorig jaar hadden wij een Petunia in een pot in de tuin staan. Die ging dood, maar zijn kind is nu gaan groeien tussen de tegels door. Ik ga kijken of ik hem eruit kan krijgen en in een pot kan behouden.

VS 2374

Mus wil niet op de foto. Ik wel.

VS 2573

Het weekend is weer aangebroken en ik schrijf wat voor mijn blog. Ik neem er Pringles en ijsthee bij. Mees is dol op chips, hij springt meteen op tafel. Jammer genoeg krijgt hij niets te pakken. De volgende keer probeert hij het vast wel weer.

VS 2571

We hebben een jarige in de familie en dat vieren we met een barbecue in Hoeven. Het is de laatste zaterdag van de maand en het is windkracht 115, maar tóch moeten en zullen we barbecueën. Gelukkig gaan we binnen zitten en in de schuur wordt het vlees gegaard. Het is goed te doen zo!

VS 2572

Sjoerd gaat na het eten een stukje varen met zijn nichtjes, op de Mark. Ziet er mooi uit!

VS 2574

Met ondergaande zon. Sjoerd is best wel een water mens, dus als hij de kans krijgt om te varen, dan pakt hij die aan.

VS 2575

Na het varen nemen we taart, twee stuks, gemaakt door de vrouw van Sjoerd zijn oom. Dit is een cake met Amaretto.

VS 2576

Ik ga voor de andere zelfgebakken taart: appelkruimel. Met thee en slagroom. Dat past goed bij het weer!

VS 2671

Zondag! De laatste van juli om precies te zijn. Mijn ouders komen bij ons op visite. En wie is daar, bij de chips?

VS 2672

Mus ligt ineens op tafel te slapen. Ze ligt daar bijna nooit. Maar ze zal het wel gezellig vinden bij het plantje en de tas van mijn moeder.

VS 2673

Ik maak salade met kip en pasta.

VS 2771

Mees inspecteert het plantje dat wij van mijn ouders kregen. Het is een pot met daarop Home Sweet Home gedrukt. In de pot zitten vetplantjes, mos, schelpjes en zand. Gezellig!

VS 2772

De pot krijgt een mooi plaatsje bij onze tv. Zo zien we de pot goed als we op de bank zitten.

VS 2871

Laatste week juli

Het weer is wat beter aan het worden. Wij hebben hierdoor een fruitvliegjesinvasie thuis. Niet normaal. We kunnen niet normaal eten of drinken. Ik bouw een fruitvliegjes val met rode wijn en een stuk meloen. We vangen in no-time een heleboel vliegjes. We laten ze buiten los, zodat mijn dierenliefdehartje geen pijn heeft.

VS 2971

Ik Facetime nog wat met mijn ouders en hond Mike. Als ik hem roep door de telefoon, gaat hij mij zoeken. Zo schattig! Ik ga hem binnenkort weer even knuffelen als we bij mijn ouders zijn.

Augustus

Dat was voor mij de maand juli! In augustus hebben wij vakantie, waarin we een tripje naar Volendam op de planning hebben staan. Ook gaan we eten bij mijn ouders, omdat ze deze maand 34 jaar getrouwd zijn. Woei! Verder zien we wel hoe het loopt. Gelukkig zit het weer alvast mee! Fijne dag!

Lees ook:

Fotodagboek #1

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge