VS okt 9

Dag oktober, hoi november! Tijd voor een nieuwe editie van mijn fotodagboek van afgelopen maand. Een maand vol verjaardagen, waaronder mijn eigen verjaardag, ik bakte het een en ander en ik maakte voor het eerst roti. En wat was dat goed gelukt! Kijk verder voor de foto’s.

VS okt 1

Eerste week oktober

De eerste week van oktober begint goed, dan gaan we namelijk eten met de oma van Sjoerd. Grappig, want komend weekend is ze jarig, dus dan zien we elkaar lekker vaak achter elkaar. We gaan eten bij Sprankeling in Etten-Leur en het is erg lekker!

VS okt 2

De volgende dag bak ik koekjes. Ik gebruik mijn stempelset van Rudolph’s Bakery.

VS okt 3

Tadaa! Het jammere is wel, dat de koekjes ‘s avonds al zacht zijn. Ik heb ze te lang onafgedekt laten liggen, denk ik.

VS okt 4

Mus luiert een beetje.

VS okt 5

Mees luiert een beetje.

VS okt 6

Tweede week oktober

De tweede week van oktober verloopt zoals normaal, tot ik donderdagavond schrik van een waarschuwingslampje in mijn auto. Mijn motor heeft het heet. Ik moet nú stoppen en de motor laten afkoelen. Gelukkig ben ik al bijna thuis. Ik probeer voorzichtig door te rijden naar een tankstation en zie daar dat mijn koelvloeistof op is. Ik koop een nieuwe fles koelvloeistof bij de pomp en bel Sjoerd of hij mij wil komen redden. Nu lachen we nog.

Eenmaal thuisgekomen blijkt dat de koelvloeistof weer bijna op is. Terwijl ik vlakbij het tankstation woon! Het is dus mis. We bellen de sleepdienst en die nemen mijn auto dezelfde avond mee. Dag Twingo. De volgende dag, vrijdag, ga ik met Sjoerd zijn auto naar mijn werk (Sjoerd werkt thuis vandaag) en de garage belt die middag dat ze niets kunnen vinden bij mijn auto. Ik ben totaal niet gerust, maar ‘s avonds haal ik mijn eigen auto weer op.

VS okt 7

Ik leut een beetje thee met mijn BLOND theekop en -pot.

VS okt 8

Zaterdag is oma jarig. We gaan eerst thuis borrelen en daarna eten bij de Chinees op de Markt in Etten-Leur.

VS okt 9

Er liggen stokjes op tafel! Leuk, man. Ik kies uiteindelijk voor nasi met een schotel met kip en ander vlees. Dat eet ik toch maar met vork en mes. Lekker!

VS okt 10

Derde week oktober

Op woensdag hebben we een seminar van mijn werk. Om half 9 ‘s avonds ben ik thuis en onderweg rijd ik even langs de gele M. Lekker slecht, maar toch lekker.

Met mijn auto gaat het ondertussen niet goed. De koelvloeistof blijft op gaan, hoe vaak ik ook bijvul. Ik belde vanmiddag met de garage en ik mag vrijdag weer langskomen. Mijn auto start ook al niet goed meer en hij is niet vooruit te branden. Dat is niet goed. Gelukkig zien ze dat bij de garage ook in.

VS okt 11

Donderdag 15 oktober: mijn pappie is jarig! We gaan wokken in Numansdorp. Lekker!

VS okt 12

Zo gaat het iedere ochtend als ik de vissen eten wil geven. Mus moet en zal dat potje visvoer in handen (tanden) krijgen. Sjoerd houdt haar daarom maar altijd op een afstandje vast. Maar nu voor de foto mag ze even los gaan, hihi.

VS okt 13

Hoi, Mees. Lig je lekker op tafel?

VS okt 14

Hoi, Mus.

VS okt 15

In het weekend maak ik voor het eerst roti. Ik maak het volgens een recept dat ik vind op internet en dat recept schijnt het helemaal te zijn. En het is waar hoor: wat is het lekker!

VS okt 16

Het moet in totaal 1,5 uur sudderen, maar dan heb je ook wat.

VS okt 17

In deze pot zaten eerst plantjes en schelpjes. Ik bouw ‘m om tot windlicht.

VS okt 18

Hoi, Mees.

VS okt 19

Vierde week oktober

Ik lach voor de foto, maar ik ben eigenlijk helemaal niet blij. Mijn auto staat sinds vrijdag bij de garage. De koppakking blijkt lek en hier hebben ze wel een paar dagen voor nodig. Als klap op de vuurpijl is ook Sjoerd zijn auto stuk. Er is iets goed mis met de aandrijfas, waardoor het onverantwoord is om er nog mee te rijden. Gelukkig mag ik de auto van oma lenen. Daarom ben ik toch wel een beetje blij 🙂

VS okt 20

Woensdag ben ik jarig! Op dinsdagavond bak ik appelflappen om te trakteren op mijn werk. Natuurlijk zijn ze de volgende dag niet meer zo knapperig als nu, maar ze smaken alsnog erg goed.

Woensdagavond gaan Sjoerd en ik samen eten bij het Havenhuis in Etten-Leur. Ik hoest me kapot door een vreselijke kriebel in mijn keel, dus ik zit helemaal niet op mijn gemak. Gelukkig is het eten wel erg lekker.

VS okt 21

Zaterdag. Ik vier mijn verjaardag. Mees kijkt of er wat te halen valt en Mus heeft een eigen stoel opgeëist.

VS okt 22

De volgende avond kijkt Sjoerd Formule 1. Mees komt er gezellig bij zitten. Dat is natuurlijk omdat Sjoerd taart heeft (restje van gisteren), maar we doen alsof Mees hier ligt uit liefde voor ons.

VS okt 23

Laatste week oktober

Ik ben trots, want de orchideeën op mijn werk, die compleet waren uitgebloeid, zijn weer met een tweede leven bezig! Ik heb ze dan ook heel vakkundig gesnoeid en af en toe water gegeven. Blijkbaar heeft het gewerkt. Super cool.

VS okt 24

Donderdagmiddag ben ik vrij. Mijn moeder is vandaag jarig en ik ga een taart voor haar bakken.

Verjaardagstaart 9

Het resultaat zag je al eerder 🙂

VS okt 25

We vieren de verjaardag van mijn moeder thuis in Fijnaart met een lekkere en uitgebreide salade. ‘s Avonds trekt mijn moeder spellen van vroeger uit de kast. Ik houd zelf niet zo van spellen, en ik doe dus niet mee, maar het wordt een gezellige avond.

VS okt 26

Dat weekend gaan we naar de Opa en andere Oma van Sjoerd. De hond vindt het allemaal best, maar toch wel vermoeiend.

VS okt 27

Ik wil het weekend afsluiten met het doen van de was, maar de donkere was mag ik nog niet doen van Mus. Dan niet, bof ik even!

Hoi november!

En dan zijn we alweer aangekomen in november. Deze maand staat er niet heel veel bijzonders op de planning. We zijn eigenlijk alweer bezig met de kerstdagen. We hebben bijvoorbeeld al plannen gemaakt voor kerst en we hebben lootjes getrokken voor kerst met mijn familie. Gezellig! Het grote shoppen en voorbereiden kan dus beginnen. Fijne dag!

Lees ook:

Volg Suzanne #1 juli
Volg Suzanne #2 augustus
Volg Suzanne #3 september

7 Comments on Volg Suzanne #4 – Oktober: Bakken, Jarig, Roti

    • Ze waren ook erg lekker! Maar dus wel al snel zacht/oud. Volgende keer doe ik ze meteen in een koektrommel als ze zijn afgekoeld.

    • Dankjewel 🙂 Het is niet veel werk hoor, alleen het sudderen duurt 1,5 uur. Verder goed te doen. Ik zal het recept een keer delen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge